Joan Fuster, a la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 12/12/2012.- Enguany, amb motiu de l’Any Fuster s’han organitzat al llarg de la regió Vives un seguit d’activitats commemoratives del 90 aniversari del naixement de l’escriptor i intel·lecgtual de Sueca, així com dels 50 anys de la publicació de l’assaig Nosaltres els valencians, la seua obra amb més impacte. Malgrat que aquestes activitats toquen al seu fi, l’empremta de Fuster resta al catàleg de la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives, on es poden consultar més de 200 referències a la seua obra. Com a exemples trobem l’obra Joan Fuster, intèrpret d’Ausiàs March de l’autora Lola Badia, i articles com el de Coordenades de l’obra de Joan Fuster, elaborat per Josep Iborra i publicat a la revista Canelobre.

La Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives compta amb un catàleg de 1.590 obres. A més, de la bibliografia publicada, la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives compta també amb un portal dedicat a Al Tall, conjunt musical valencià que es va constituir al 1975 amb l’objectiu de recuperar la música tradicional i crear noves formes basades en les formes ancestrals de cantar i en la fusió amb altra música mediterrània.

La Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives és fruit d’un conveni entre la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i la Xarxa Vives d’Universitats. Amb aquest acord es pretén, d’una banda, aprofitar, potenciar i difondre al màxim els fons digitalitzats existents a la xarxa i, d’una altra, proposar i fer efectiva l’edició digital de les obres més representatives de la cultura catalana, valenciana i balear. El portal ret homenatge a la figura de l’important humanista valencià Joan Lluís Vives, per tot el que representa la seua obra en la cultura europea del Renaixement.