Centenars de voluntaris dinamitzen la cooperació a les universitats públiques catalanes

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 15.02.2013.- Les universitats públiques catalanes compten amb una activitat de cooperació al desenvolupament molt heterogènia, que abasta activitats vinculades a la docència i la recerca fins a la transferència de coneixement a altres països. D’acord amb les dades d’un reportatge publicat dies enrere a Vilaweb, centenars de voluntaris són claus per a la dinamització d’aquesta activitat.

Tot i que les universitats reconeixen crèdits per les hores invertides en projectes de cooperació, la participació és millorable. La universitat amb major percentatge d’alumnes participants en projectes de cooperació és la Universitat de Girona, que comptabilitza 704 voluntaris, per davant d’altres com la Universitat de Barcelona (191) o la Universitat Autònoma de Barcelona (174). Al reportatge esmentat es mostra com les particularitats dels programes de cooperació de les universitats dibuixen un panorama d’activitats molt diverses que enriqueixen la vida universitària a la regió Vives.