L’equip «Delirium Tremens» guanya la I Lliga interna de Debat a la Universitat Rovira i Virgili

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 25.02.2013.- Un total de 8 equips d’estudiants de la Universitat Rovira i Virgili van disputar la setmana passada la I lliga de Debat interna organitzada pel Consell d’Estudiants de la Universitat. La competició va tenir lloc a la sala d’actes de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia. El tema de debat va ser El dret a l’assistència sanitària ha de ser universal?, en coincidència amb el tema de la IX Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives,  que tindrà lloc a la Universitat de Barcelona del 8 al 12 d’abril de 2013 i tractarà el mateix tema de debat. L’equip guanyador de la competició a la URV, «Delirium Tremens», participarà a l’edició interuniversitària. Els estudiants Hèctor Oyonate, Anna Torrente i Marc Llagostera integren l’equip guanyador, que rep 750 € i reconeixement acadèmic. El millor orador és Marc Llagostera, que obté un premi de 200 €, i l’equip finalista, «Jóvens Crítics», té 450 € de premi.

Al llarg de dilluns 18, dimarts 19 i dimecres 20 va tenir lloc una primera fase eliminatòria on es van enfrontar tots els equips. Dijous 21 de vesprada es van disputar els quarts de final i la semifinal els següents equips: «Deixa’m parlar Dret», «Comunicadors URV», «Jóvens Crítics» i «Delirium Tremens». El debat final de la competició va tenir lloc divendres 22 de febrer a les 11 h (vegeu els resultats de la competició).

La Comissió de jutges de la competició va estar formada per: Jordi Jiaria, José Antonio Moreno, Lluïsa Llamero, Alfonso Gonzàlez, Encarnació Ricart, Laura Román, Isabel Gibert, Carlota Moragas, Juan Luis Gonzalo, Misericòrdia Carles, Maria Marquès, Maria Bargalló, Rubén Rabanal, Sergi Martín, Ferran Reyes i Marc Vallvé.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.