Una taula rodona analitzarà la recerca i innovació responsable a Europa

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 26/04/2013.- El Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (EIC) organitza una taula rodona sobre la situació de la Recerca i la Innovació Responsable (RRI), les mesures relatives a la presa de consciència de la societat sobre la RRI i la forma que la RRI pot augmentar a Europa la creativitat per respondre adequadament als reptes actuals de la societat d’acord amb l’Horitzó 2020 de la Unió Europea: sortir de la crisi econòmica, abordar les preocupacions dels ciutadans i enfortir la posició global de la UE. La jornada, d’assistència gratuïta i que compta amb la col·laboració de FERRMED, tindrà lloc dijous 2 de maig a les 18 h a la seu dels EIC (Via Laietana, 39, 5a. planta, Barcelona).

Les ponències seran en anglès i sota la moderació del secretari general executiu de l’Associació Projecte R+D+4i Euro-Action Group i secretari general de FERRMED, Joan Amorós. Els ponents seran Joan Fontrodona, professor i director del Departament d’Ètica als Negocis i director executiu del Centre de Negocis i Societat (CBS) de l’IESE, Escola de Negocis; Priscilla Boiardi, investigadora de l’Àrea d’Emprenedoria, Governança i Estratègia de Vlerick Escola de Negocis; Johannes Firsbach, president de l’Associació d’Enginyers de North Rhein Wesfallen; Asko Miettinen, professor emèrit de Lappeenranta University of Technology (Finlàndia) i assessor en Innovació a l’Empresa; Lanfranco Senn, professor de la Universitat Bocconi a Milà i director del Centre de Recerca i Economia Regional Transport i Turisme (CERTeT); Marc Valax, professor i investigador en Gestió International i Processos d’Innovació a les PIMEs a la IAE-Universitat Jean Moulin Lyon 3 i Klaus Lindegaard, professor del Departament de Lideratge i Estratègia de la Universitat del Sud de Dinamarca.

La Recerca i la Innovació Responsable s’entén com el treball conjunt dels agents socials durant tota la investigació i el procés d’innovació per tal d’alinear millor el procés i els seus resultats, amb els valors, necessitats i expectatives de la societat. En aquest context, els temes que es tractaran a la jornada seran, entre altres, la governança en la recerca i la innovació, el compromís i participació de tots els actors socials implicats (investigadors, industrials, polítics i societat civil), l’educació científica, l’accés obert als resultats de la recerca i la innovació, la igualtat de gènere i l’ètica.