Les universitats de la regió Vives ofereixen cursos EILC de català per a Erasmus

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 17/10/2013.-  Els estudiants Erasmus interessats en aprendre català poden sol·licitar fins el 31 d’octubre, una plaça en un dels cursos intensius de llengua per a Erasmus (EILC) que impartiran les universitats Autònoma de BarcelonaGirona,Internacional de Catalunya i València.  Els estudiants participants al curs rebran preparació lingüística prèvia a la seua estada acadèmica i podran aprofondir en la cultura de la regió Vives.

Actualment, les universitats de la Xarxa reben cada any més de 10.000 estudiants Erasmus, i l’interès despertat des del primer moment pels cursos de català s’ha traduït en un fort creixement del nombre d’alumnes. En el curs 2010-2011 hi van participar un total de 169, situant-se la regió Vives en la dotzena posició de la recepció d’estudiants EILC, per davant de 12 dels 24 estats participants. En el curs 2011-2012 la xifra va augmentar fins als 277, mentre que en el curs 2012-2013 han completat els cursos 385 alumnes procedents de tots els racons del continent europeu.

Els cursos EILC de català són específicament concebuts per la Unió Europea com a «cursos de llengües minoritàries organitzats en països on aquestes llengües s’utilitzen en la docència o en institucions d’educació superior». Els cursos, que són convalidables per 4 crèdits ECTS, es realitzen abans que comence el curs acadèmic com a preparació per al període de l’estada Erasmus. Tant en la metodologia dels cursos com en la seua avaluació, és habitual l’ús de la versió electrònica del Portafoli Europeu de Llengües. A més, els cursos EILC inclouen tot tipus d’activitats culturals que complementen les classes teòriques.