L’IES J. B. Porcar de Castelló guanya la fase local de la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat

Castelló, Barcelona, Palma.- 17/02/2014.- Tres equips, corresponents a l’IES Benigasló de la Vall d’Uixò, l’IES J. B. Porcar de Castelló i l’IES Violant de Casalduch de Benicàssim, van disputar dissabte 15 de febrer a la Universitat Jaume I (UJI) la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat impulsada per la Xarxa Vives i Escola Valenciana, a través de Col·lectius per la Llengua i la Cultura de Castelló. La competició va girar en torn al tema Si volem la pau, cal estar preparats per a la guerra? i l’equip del IES J. B. Porcar va obtenir la victòria després d’un intens matí a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de l’UJI. Al seu torn, Paula Serra Ramon, estudiant del IES Benicàssim, va ser distingida pel jurat com a millor oradora.

El jurat va estar presidit per Irene Comins Mingol, directora del Màster per la Pau de l’UJI, i va comptar amb la participació de Dolors Ibáñez Montolío, d’Escola Valenciana; Josep Martí García, director del IES Penyagolosa de Castelló; Maria Nebot i Calduch, secretària de la delegació de l’Institut d’Estudis Catalans a Castelló i Taray Navarro Cuartiella, estudiant de Periodisme i membre de l’equip de debat de l’UJI. Va ser la primera edició de la fase local a Castelló d’aquesta competició d’oratòria entre instituts d’ESO i Batxillerat que va néixer a Alacant a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitari.

A la Universitat d’Alacant, els debats de la fase local tindran lloc entre el 20 i el 22 de març amb l’organització de l’associació La Cívica. L’equip guanyador de cadascuna de les eliminatòries locals passarà a la final absoluta, que se celebrarà en el marc de la X Lliga de Debat Universitari, del 31 de març al 4 d’abril a la Universitat de Girona.