L’IES Jaume II guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat a Alacant

Alacant, Barcelona, Palma.- 27/03/2014.– El Club Diario Información d’Alacant va acollir dissabte 22 de març la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat impulsada per la Xarxa Vives i Escola Valenciana a través de l’associació La Cívica, amb el suport de la Universitat d’Alacant (UA).

L’equip de l’IES Jaume II d’Alacant, compost per Mª del Mar García Ivorra (professora i capitana), Noelia Beatriz Linares Blas, Marcos López Juárez, Bárbara Frases Rojas, Jesús Ángel Velasco Pastor i Javier Arcos González, va guanyar a la final a l’equip de Mutxamel. 25 estudiants de 5 equips dels IES Mutxamel, l’IES Xixona, l’IES Gaia de Sant Vicent del Raspeig, l’IES Agost i l’IES Jaume II d’Alacant van debatir sobre el tema Si volem la pau, cal estar preparats per a la guerra?

A més del premi a l’equip guanyador, qui viatjarà la propera setmana a la Universitat de Girona per a disputar la final de la Lliga amb l’equip de l’IES Joan Baptista Porcar de Castelló, es van lliurar altres guardons. Concretament, l’equip de l’IES Xixona va ser distingit com el millor valorat per la resta d’equips, mentre que l’estudiant Morgane Blanot Goossens (IES Mutxamel) va ser triada millor oradora de la competició local. El jurat va comptar amb la participació de Daniel Climent, Mari Carme Llorca, Edith Guerrero i Aitana Baexa.

La Lliga naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitari, que enguany arriba a la seua desena edició, i al mes de febrer es va realitzar la fase local de Castelló a la Universitat Jaume I, amb l’organització de Col·lectius per la Llengua i la Cultura, i amb l’equip de l’IES J. B. Porcar de Castelló com a guanyador. En el cas de la UA, és l’associació La Cívica d’Alacant i Col·lectius per la Llengua i la Cultura de Castelló.

La final absoluta de la competició de Secundària i Batxillerat es realitzarà coincidint en lloc i dates amb la final de la Lliga de Debat Universitari a la Universitat de Girona, el proper 4 d’abril.