XX aniversari: jornades del Cable i Banda Ampla a Catalunya

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 24/04/2014.- La Universitat Abat Oliba CEU conclou avui la celebració de les XIX Jornades del Cable i Banda ampla de Catalunya, iniciades el passat 6 de maig.

Presidides per Joan Francesc Fondevila, director del Departament de Ciències de la Comunicació de la Universitat Abat Oliba CEU i membre de la Comissió Permanent de la Xarxa Vives, i amb la col·laboració del Centre d’Estudis sobre el Cable (CECABLE) i la Universitat Autònoma de Barcelona, les Jornades han estat incloses al programa commemoratiu del XX Aniversari de la Xarxa Vives d’Universitats. El secretari executiu de l’entitat, Ignasi Casadesús, realitzà ahir una ponència que portà per nom «Tecnologia i universitats: la funció de XX anys de la Xarxa Vives d’Universitats».

Durant els darrers dies, s’han realitzat conferències i taules redones que han comptat amb la presència de representants d’empreses de renom internacional, com EXFO i KEYFIBRE, i que han tractat temes com:

· «La banda ampla a Catalunya i Espanya».
· «Evolució de tipologia i d’instal·lació de cable per banda ampla».
· «Impactes diversos a les xarxes de banda ampla».

Les Jornades han registrat un gran nombre d’inscripcions presencials, arribant pràcticament al seu aforament màxim i, a més, han comptat amb un actiu públic en línia mitjançant la interacció amb les xarxes socials.