Els síndics de greuges i defensors de la Xarxa analitzen a la UPF els codis ètics universitaris

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 30/06/2014.- La Universitat Pompeu Fabra acollirà els propers dies 3 i 4 de juliol la VII Trobada de Síndics de Greuges, Defensors i Mediadors Universitaris de la Xarxa Vives d’Universitats, trobades que trobem al marc del Fòrum Vives.

A trobades anteriors es tractaren temes com l’avaluació docent a les universitats de la Xarxa o els efectes de la crisi a la universitat. Aquesta setena edició tindrà com a eixos centrals l’ètica i els codis deontològics universitaris i estarà integrada per dues sesions de treball:

· Sapere aude: la gènesi dels codis ètics universitaris – A càrrec de Josep Eladi Baños, catedràtic del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la universitat Pompeu Fabra i exvicerector de Docènciai Ordenació Acadèmica de la UPF.

· Cartografiant el caos: una proposta normativa contra el plagi i la falta d’ètica professional a l’entorn universitari – A càrrec de Javier Aparicio Maydeu, professor titular de Literatura Espanyola i Literatura Comparada amb acreditació de catedràtic, delegat de Cultura i membre del Consell de Direcció de la UPF.

Els representants de les diferents universitats de la regió Vives debatran sobre els temes tractats, sempre a la recerca de idees i propostes que en permeten donar un pas més cap a l’exel·lencia del sistema universitari de la Xarxa Vives.

Per a més informació, podeu consultar el programa.