UV, UB i UIB inicien setembre amb cursos intensius de català per a estudiants internacionals

València, Barcelona, Palma.- 01/09/2014.- Amb el mes de setembre, comencen els 3 cursos intensius de català per a estudiants internacionals programats a la regió universitària Vives, adreçats a alumnes que fan estades a les universitats el nou curs 2014-2015.  Més de 120 estudiants van presentat sol·licituds per a realitzar aquests cursos, triplicant la demanda les 40 places oferides en el marc d’un programa coordinat per la Xarxa Vives. L’oferta s’adreça a estudiants europeus i també de fora de la Unió Europea, de manera que també hi han fet arribar les seues peticions estudiants de Brasil, Xile, Colòmbia, Japó o Mèxic. Alemanya va estar l’origen de 43 sol·licituds, seguida d’Itàlia, amb 17 estudiants interessats.

Els cursos tenen una durada de 10 dies i no requereixen cap despesa econòmica; tant la matrícula com l’allotjament són gratuïts. La Xarxa Vives compta amb un web específic amb tota la informació al respecte. Els cursos s’adrecen als estudiants matriculats a les universitats que acolliran aquestos cursos:

· Universitat de València.
· Universitat de les Illes Balears.
· Universitat de Barcelona.

Coordinat per la Xarxa Vives d’Universitats, aquest programa permet mantenir una oferta conjunta de cursos en la línia dels cursos intensius (EILC) realitzats entre 2010 i 2013 amb el finançament del Lifelong Learning Programme (LLP) de la Unió Europea.

Aquesta iniciativa pretén facilitar la inclusió de l’estudiantat internacional que realitza una estada d’estudis a la regió Vives, estimulant el seu contacte amb la llengua i la cultura local, fomentant la creació de sinèrgies tant personals com culturals, al mateix temps que millora les competències de l’alumnat en matèria lingüística.