El 20 d’octubre comença la segona edició de XarxaMOOC

Alacant, Barcelona, Palma.- 02/10/2014.- La Xarxa Vives organitza, sota la coordinació de la Universitat d’Alacant (UA), la segona edició  XarxaMOOC, curs massiu, obert, en línia i gratuït que ha esdevingut una eina fonamental per a l’aprenentatge de la llengua i la cultura catalana. XarxaMOOC començarà el 20 d’octubre i s’adreça tant a l’alumnat com a professionals i a qualsevol persona interessada en la comunicació científica en català. Sota el subtítol «Introducció al llenguatge d’especialitat en les universitats de llengua catalana.

Es tracta del primer curs MOOC en català de llenguatge especialitzat. Segons va explicar el coordinador del curs, Robert Escolano, encara que és una eina adreçada en primer terme al públic preuniversitari i de primers cursos de grau de les universitats de la Xarxa, «també està pensada per al futur alumnat de la Xarxa i als estudiants Erasmus que vindran a estudiar als territoris de parla catalana, així com a l’alumnat dels lectorats estrangers i dels cursos de català de les universitats de fora del domini lingüístic amb docència de català». El curs, a més, és completament obert i això permet que qualsevol professional relacionat amb els àmbits del curs, com també qualsevol persona interessada, s’hi puga inscriure.

El curs, en la seua primera edició va comptar amb la col·laboració de les institucions i associacions següents: l’Institut d’Estudis Catalans, la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, el TERMCAT, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València, la Universitat L’Orientale de Nàpols, la Federació Escola ValencianaSoftcatalàUn Entre Tants i El Tempir, entre altres.

Enfocament didàctic
L’objectiu del curs és facilitar als inscrits un primer contacte amb el llenguatge d’especialitat i la terminologia en català dels àmbits universitaris més representatius i, a més, proporcionar-los una visió general dels elements culturals més representatius (sistema educatiu, geografia i turisme, llengua, mitjans de comunicació, etc.) de la regió Vives.

El curs s’articula en les 12 unitats següents, que els inscrits poden seguir lliurement. No obstant això, els creadors del curs recomanen que tots els alumnes del curs facen les 5 primeres unitats més 1 de la seua especialitat, o pròxima, entre les unitat 6-12:

1. Presentació
2. Educació
3. Llengua
4. Mitjans de comunicació
5. Informàtica
6. Dret
7. Geografia i turisme
8. Economia
9. Arquitectura
10. Biologia i ciències naturals
11. Medicina i ciències de la salut
12. Literatura

El curs compta amb un reconeixement mitjançant badges (‘insígnies’), que acreditaran cada unitat que l’inscrit supere.

Enllaços
Vídeo promocional
Curs
Blog del curs
Twitter
Facebook
Bàners
Portal UAedf

xarxamoocweb