La Fundació Banc Sabadell col·labora en la segona edició del curs XarxaMOOC

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 31/10/2014.- XarxaMOOC és un curs massiu, obert, en línia i gratuït, d’introducció al llenguatge d’especialitat en les universitats de llengua catalana. El curs acaba d’encetar la seua segona edició que compta amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell.

El curs està organitzat per la Xarxa Vives d’Universitats, sota la coordinació de la Universitat d’Alacant (UA). Els destinataris del curs són tant l’alumnat com professionals i qualsevol persona interessada en a comunicació científica en català. En la seua primera edició, XarxaMOOC va ser un dels 14 cursos MOOC seleccionats per a rebre els nous ajuts econòmics que la Generalitat de Catalunya concedeix a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (Agaur) a cursos d’aquest tipus, oferits per universitats i centres de recerca.

Des de la seua primera edició, el curs compta amb la col·laboració de les institucions i associacions següents: l’Institut d’Estudis Catalans, la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, el TERMCAT, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València, la Universitat L’Orientale de Nàpols, la Federació Escola Valenciana, Softcatalà, Un Entre Tants i El Tempir, entre altres.

Enfocament didàctic
L’objectiu del curs és facilitar als inscrits un primer contacte amb el llenguatge d’especialitat i la terminologia en català dels àmbits universitaris més representatius i, a més, proporcionar-los una visió general dels elements culturals més representatius (sistema educatiu, geografia i turisme, llengua, mitjans de comunicació, etc.) de la regió Vives.

El curs s’articula en les 12 unitats següents, que els inscrits poden seguir lliurement. No obstant això, els creadors del curs recomanen que tots els alumnes del curs facen les 5 primeres unitats més 1 de la seua especialitat, o pròxima, entre les unitat 6-12:

1. Presentació
2. Educació
3. Llengua
4. Mitjans de comunicació
5. Informàtica
6. Dret
7. Geografia i turisme
8. Economia
9. Arquitectura
10. Biologia i ciències naturals
11. Medicina i ciències de la salut
12. Literatura

El curs compta amb un reconeixement mitjançant badges (‘insígnies’), que acreditaran cada unitat que l’inscrit supere.

Enllaços
Vídeo promocional
Curs
Blog del curs
Twitter
Facebook
Bàners
Portal UAedf

xarxamoocweb