La Xarxa Vives anuncia una nova prova de certificació de català

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 13/11/2014.- La jornada sobre avaluació i acreditació lingüística que ha tingut lloc avui a la Universitat de Barcelona (UB) en el marc del Fòrum Vives ha estat l’escenari per a la presentació d’una nova prova de certificació de català. La nova prova permetrà properament certificar tots els nivells del Marc Europeu Comú de Referència i comptarà amb el reconeixement del Ministeri d’Educació del Govern d’Espanya, la Generalitat de Catalunya i la CEOE.

La jornada (vegeu el programa) ha estat organitzada per la Xarxa Vives i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. L’acte ha facilitat un espai per a la reflexió dels diferents models d’avaluació i acreditació multilingüe i ha permés valorar des de diferents perspectives l’elaboració i validació de proves de llengua.

La inauguració de l’acte ha anat a càrrec de Carles Cortés, president de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives i vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d’Alacant; Gema Fonrodona, vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística de la Universitat de Barcelona, i Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Durant l’acte, Joan Solé, responsable d’Estudis i Indicadors de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya ha desgranat l’evolució de les dades de certificació catalana entre els anys 2002 i 2013.