Lluís Forcadell, nou coordinador del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes

Lleida, Castelló, Palma.- 15/12/2014.- Lluís Forcadell (estudiant de Biomedicina a la Universitat de Barcelona) ha estat triat nou coordinador del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT),  en substitució de Gemma Espigares, al plenari realitzat dissabte 13 de desembre a la Universitat de Lleida.

Durant el plenari, on es va aprovar la gestió realitzada entre 2012 i 2014 i el pressupost per al 2015, es van treballar temes d’actualitat universitària i de millora de la participació estudiantil, entre altres aspectes. En aquest punt, la jornada va incloure la presentació del disseny d’un estudi de mesures per augmentar la participació dels estudiants. D’altra banda, el plenari va comptar amb la participació del vicepresident I de la Xarxa Vives, Joan Viñas, qui va presentar la iniciativa Via Universitària, liderada per la Xarxa i la Fundació Jaume Bofill. Via Universitària és una enquesta en línia als estudiants universitaris de la regió Vives per tal d’esbrinar qui són, com és el seu pas per la Universitat i què n’esperen.

A més, els assistents van tenir l’ocasió de debatre amb Juan Antonio Montero, vicepresident 2n del Consell d’Estudiants Universitari de l’Estat (CEUNE), i Jordi Caparrós, representant de la Universitat de València i membre d’Assemblea Estatal de Representants d’Estudiants (AERE), sobre el funcionament d’aquests dos òrgans.

Gemma Espigares deixa la coordinació del CEUCAT després d’haver assolir els reptes proposats, entre els quals figuraven la potenciació de la formació de qualitat dels representants, crear sinergies i compartir bones pràctiques, realitzar estudis i publicar-ne els resultats i mantenir bones relacions amb les institucions implicades en el sistema universitari.

Des de la seua constitució el consell ha pres forma, ha aconseguit ésser reconegut per les autoritats d’educació superior tant catalanes com de l’Estat, i ha format part activa en debats i negociacions sobre els principals temes d’actualitat universitària. El Consell ha treballat activament per acostar la política universitària de més alt nivell a l’estudiantat: organitzant jornades obertes, utilitzant les xarxes socials, els mitjans de comunicació, etc.