UdA i UA ja tenen guanyadors de les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Alacant, Andorra, Barcelona, Palma.- 09/02/2015.- Els equips de Secundària i Batxillerat de la regió Vives competeixen aquests mesos per arribar a la fase final de la II Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. Les universitats d’Alacant i Andorra acaben d’acollir sengles fases locals de la competició i ja tenen representants per a la competició final que tindrà lloc els dies 27 i 28 de febrer a Sala (El Gironès), a continuació de l’XI Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives. El tema de debat és «Els diners fan la felicitat?».

Equip Campió Serra Mariola Lliga debat 2015Font: La Cívica

A la fase local d’Alacant, l’IES Serra Mariola de Muro s’ha imposat entre els 18 equips participants. A més, Sara Romero, membre de l’equip guanyador, ha estat escollida com a millor oradora de la competició, que s’ha desenvolupat del 5 al 7 de febrer.

La fase local d’Alacant ha estat organitzada per La Cívica-Escola Valenciana, la Universitat d’Alacant i la Xarxa Vives amb la col·laboració de la delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans i el Club Diario Información. Els membres del jurat han estat Isidoro Manteca, Ferran Guillem, Edith Guerrero (oradora de l’equip de la UA en diverses edicions de la Lliga de Debat Universitari), Joan Pons, Jordi Davó, Lliris Picó, Ferran Gosàlbez, Jaume García, Glòria Gómez, Marisol Pinilla i finalment, Josep Ochoa, en representació de la UA.

AndorraFont: Universitat d’Andorra

Al seu torn, dissabte 7 de febrer va tenir lloc la fase local d’Andorra, on van participar 8 equips de Secundària i Batxillerat. L’equip que va resultar guanyador va ser «4 Gats» del Liceu Comte de Foix, format pels alumes Ariadna Pastor, Meritxell Pont, Carles Visent i Catarina da Silva. La competició va tenir com a jurat els periodistes Univers Bertrana, responsable de Comunicació de l’UdA, i Gualbert Osorio, de l’Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra, a més de Joan Sans, cap del Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra.

La fase local d’Andorra ha estat organitzada per la Universitat d’Andorra i ha comptat amb el suport de la Fundació Privada Banca Privada d’Andorra.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO i Batxillerat de diferents centres docents, debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitari sota l’impuls de la Xarxa Vives i la Federació Escola Valenciana.