La igualtat de gènere, protagonista d’un nou Fòrum Vives a la UPV

València, Barcelona, Palma.- 30/11/2015.- La Universitat Politècnica de València (UPV) organitza la Trobada d’Igualtat de Gènere de la Xarxa Vives d’Universitats, que tindrà lloc els propers 10 i 11 de desembre en el marc del Fòrum Vives,

En relació amb l’assetjament sexuals i per raó de gènere a la comunitat universitària, les universitats de la Xarxa Vives responen amb l’organització d’aquestes jornades que tenen com a objectiu treballar en comú per a recercar estratègies de prevenció, actuació i correcció d’aquestes violències.

El programa inclou la participació d’experts provinents de diferents universitats de la Xarxa Vives.

La trobada serà introduïda per Isabel Lozano Lázaro, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València i Rosa Puchades Pla, vicerectora de Responsabilitat Social, Cooperació i Esport de la Universitat Politècnica de València.

Pel que fa les diferents espais de treball del dia 10, trobarem:

«Assetjament sexual i assetjament per raó de sexe a través de les xarxes socials» – Paz Lloria Garcia (Universitat de València).

«El projecte de voluntariat en violència de gènere de la Universitat de Barcelona» – Trinidad Donoso Vázquez, delegada del rector de la Universitat de Barcelona (UB) per a la Igualtat de Gènere.

«Refelxió sobre els buits de pautes en la comunicació dins l’àmbit universitari» – Marta Juncadella Fortuny, responsable de la Unitat d’Assessorament Lingüístic i Terminologia dels Serveis Lingüístics de la UB.

«Presentació del protocol en matèria de violències masclistes d’aplicació al col·lectiu d’estudiants de la Universitat Pompeu Fabra»  – Tània Verge Mestre, del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Popmpeu Fabra i delegada per a les Polítiques d’Igualtat del Vicerectorat de Responsabilitat Social i Promoció.

El dia 11, el programa arranca amb la conferència «La detecció i avaluació d’indicis davant possibles situacions d’assetjament sexual i assetjament per raó de sexe», a càrrec de Pedro Gil-Monte, director de la Unitat de Reserca Psicosocial de la Conducta Organitzacional de la UV.

A continuació, els participants hi debatran per determinar propostes per a la següent reunió i es presentaran les conclusions de la trobada.

La cloenda anirà a càrrec del vicepresident III de la Xarxa Vives i rector de la UPV, Francisco J. Mora Mas, qui tancarà les jornades juntament amb Josefina Bueno Alonso, directora general d’Universitats de la Generalitat Valenciana.

Vegeu el programa sencer en PDF.