La regió Vives escalfa motors per a la Lliga de Debat Universitària 2016

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 10/12/2015.- Una vegada més, els estudiants de la regió Vives aposten per la paraula i el diàleg, a través de l’organització de competicions internes a les universitats, que serviran de filtre per seleccionar els equips representants a la Lliga de Debat Universitària 2016.

Les universitats de Barcelona (UB) i Pompeu Fabra (UPF) ja tenen previstes les dates de les seues proves internes, que es dividiran entre tallers de formació i la pròpia lliga. D’aquesta forma, ambdues universitats arrancaran l’any amb la celebració de competicions dialèctiques, on els estudiants demostraran la seua habilitat dialèctica.

La UB celebrarà la competició interna els dies 8 i 11 de febrer, on els estudiants universitaris posaran a prova la seua capacitat per elaborar, defendre i rebatre arguments. D’una altra banda, la UPF comptarà amb tallers de formació els dies 26 i 27 de gener, com a una prèvia de la lliga interna, que tindrà lloc els dies 1, 2 i 4 de febrer.

Aquestes seleccions seran la via d’accés de dos dels equips participants a la Lliga de Debat Universitària 2016 de la Xarxa, que tindrà lloc del 25 al 29 d’abril a la Universitat Politècnica de València (UPV), amfitriona de l’esdeveniment.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva-, a més d’un capità.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.