El curs de Fisiàfrica a Moçambic inicia una nova etapa

Quelimane (Moçambic).- 17/03/2016.- Les activitats formatives dutes a termes per la Xarxa Vives d’Universitats a Moçambic, en el marc del programa de formació del projecte Fisiàfrica, continuen rebent noves mobilitats al país. La nova incorporació al programa l’ha feta la professora de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Olga Velasco, qui imparteix des d’aquest dilluns l’assignatura de Fisioteràpia Musculoesquelètica a Quelimane (Moçambic).

La docent romandrà al continent africà fins el proper divendres 25 de març, en una estada de dotze dies, i la seua assignatura sumarà coneixements als ja impartits, entre altres, per les professores Elisa Bosch i Agustina Salvà, també de la UIB, que van realitzar una estada docent en la que van donar classses de Fisioteràpia en la salut de la dona i Mètodes d’Avaluació en Fisioteràpia.

En els propers mesos, arrancarà la segona part d’aquesta darrera assignatura, amb la mobilitat dels dos professors de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Carles Parés i Ricard Castro. Ambdós s’encarregaran d’impartir Mètodes d’avaluació en Fisioteràpia II, des del dia 11 d’abril fins el 22 del mateix mes.

Liderat per la Xarxa Vives, el programa de cooperació al desenvolupament «Formació en rehabilitació funcional a Àfrica, Fisiàfrica» s’adreça a l’enfortiment dels sistemes de salut de Moçambic, Gàmbia i Ghana entre els anys 2014 i 2016. Amb el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), Fisiàfrica compta amb la participació de les universitats de Girona, Illes Balears, Lleida, Miguel Hernández d’Elx i Vic-Central de Catalunya.