Experiències i models organitzatius dels MOOC seran analitzats al Fòrum Vives

València, Barcelona, Palma.- 02/05/2016.- La Universitat Politècnica de València acollirà el pròxim divendres 13 de maig la jornada «MOOC: experiències i models organitzatius», en el marc del Fòrum Vives. Amb l’objectiu de donar una visió actualitzada del fenomen del cursos massius, en línia i oberts (MOOC) al món, per mitjà de les experiències d’algunes de les universitats de la Xarxa en les principals plataformes, s’hi aportarà també una visió de les polítiques organitzatives necessàries per afrontar amb èxit un projecte d’aquest tipus, així com les recomanacions més importants a l’hora d’organitzar-les.

La jornada serà inaugurada pel president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco José Mora, acompanyat del vicepresident I de la institució, Francesc Xavier Grau. En la primera ponència, Ramón López, vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa de la Universitat de València (UV), parlarà sobre la política de MOOC en la UV. A continuació, Robert Escolano, del Servei de Llengües de Cultura de la Universitat d’Alacant, explicarà el cas de XarxaMOOC, el primer curs massiu, obert, en línia i gratuït de llenguatge especialitat en català, coordinat per la Universitat d’Alacant i organitzat per la Xarxa Vives. Vanessa Soria, pedagoga del Center for Learning Innovation and Knowledge (CLIK) de la Universitat Pompeu Fabra.

La integració dels MOOC en els entorns d’educació superior serà l’objecte d’una ponència a càrrec de Joaquim Campuzano, cap de l’Àrea de Planificació de Sistemes d’Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona, mentre que Vicent Botti, vicerector de les Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions de la UPV parlarà sobre la plataforma UPVx.

Finalment, hi haurà una taula rodona moderada pel vicerector Botti, amb la participació dels assistents a la jornada i els ponents.