Qui és i com viu l’estudiantat universitari avui? L’equitat i la diversitat a la universitat

alumnesdegrau1

alumnesdegrau1

València, Barcelona, Palma, Sant Julià de Lòria.- 09/05/2016.- L’informe de resultats de l’enquesta Via Universitària es presentarà properament a 4 ciutats de la regió Vives. A partir del 25 de maig, Barcelona, València, Palma i Sant Julià de Lòria acolliran sengles actes de presentació de les conclusions de les dades obtingudes en aquesta recerca, organitzats conjuntament per la Fundació Jaume Bofill i la Xarxa Vives (coneixeu ací el programa de cada acte i inscriviu-vos-hi).

El primer acte de presentació tindrà lloc dimecres 25 de maig a la Casa Milà (La Pedrera) de Barcelona, mentre que el segon serà l’endemà, dijous 26, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. El dilluns 30 de maig, l’informe es presentarà a la Universitat de les Illes Balears, i el dijous 9 de juny es tancarà el cicle a la Universitat d’Andorra.

A l’informe es dóna resposta a un gran nombre de preguntes: com són els estudiants universitaris? Quin és el seu origen social? Ha canviat el seu perfil en els darrers anys? Estudien tots a temps complet o compaginen l’estudi amb la feina? Com fan front a les despeses associades als estudis superiors? Participen en el teixit associatiu universitari? El sistema universitari, és equitatiu en l’accés? S’ha adaptat a les noves demandes socials sobre l’educació? Quin paper té avui en la mobilitat social? Quin paper podria jugar en l’ascensor social?

Més de 20.000 alumnes de les universitats de la Xarxa han participat en l’enquesta, que dibuixa el perfil de l’estudiant universitari actual, tant des del punt de vista de l’accés als estudis com quant a les seues condicions d’aprenentatge, les expectatives i els retorns dels estudis universitaris.