La gestió dels serveis lingüístics universitaris en temps de crisi, objecte de debat a Morella

Fòrum Vives "Gestió dels serveis lingüístics universitaris en temps de crisi"

Programa en PDF
Materials de la trobada
Bitàcola-resum
Recull de premsa

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 20/05/2016.- L’Ajuntament de Morella, capital d’Els Ports, ha estat l’escenari del Fòrum Vives Gestió dels Serveis Lingüístics Universitaris en temps de crisi ahir dijous 19 i avui divendres 20 de maig, sota l’organització de la Xarxa Vives i de la Universitat Jaume I (UJI), en el marc del seu 25è aniversari. Hi col·laboraren la Generalitat Valenciana, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Morella.

A l’obertura institucional, van intervenir el director general de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano; el secretari de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives i cap del Servei de Promoció i Normalització Lingüística de la Universitat Politècnica de València (UPV), Sergi Linares, i la vicerectora d’Internacionalització, Cooperació i Multilingüisme de l’UJI, Inmaculada Fortanet. A continuació, Trenzano va presentar una ponència sobre la nova política lingüística del govern valencià. A la segona sessió, presentada per la directora acadèmica de Multilingüisme de l’UJI, Noelia Ruiz, el catedràtic Ricardo Chiva, del Departament d’Administració d’Empreses i Màrqueting de l’UJI, va parlar de Noves formes de gestionar els serveis lingüístics universitaris: cap al model organitzatiu innovador? Com a colofó del dijous 19, els assistents van gaudir d’una visita guiada per Morella.

Avui divendres 20, la jornada ha començat amb una sessió sobre la millora contínua en els serveis universitaris, amb el cas del Servei de Promoció i Normalització Lingüística (SNPL) de la UPV com a exemple. Hi intervingueren el cap del Servei d’Avaluació, Planificació i Qualitat de la UPV, Ricardo Díaz i el cap del SNPL, Sergi Linares. Ha presentat la sessió Bartomeu Prior, cap del Servei de Llengües i Terminologia de l’UJI. A la segona i darrera sessió del dia, l’expert en gestió del coneixement, desenvolupament i canvi organitzatiu Manel Muntada (consultoria CumClavis) ha parlat sobre Desenvolupament i canvi organitzatiu: el paper de les persones. Ha presentat la sessió Maties Segura, tècnic del Servei de Llengües i Terminologia de l’UJI.