La Comissió de Llengua de la Xarxa Vives es reuneix a la Universitat d’Andorra

Comissió de Llengua

Sant Julià de Lòria-.31/05/2017- . Els representants de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives, formada pels directors i caps de serveis lingüístics de les 22 universitats membres de la institució, es reuneixen avui dimecres 31 de maig en una sessió de treball a la Universitat d’Andorra.

A la sessió, analitzaran i faran un seguiment a l’aplicació actual del Pla de Política Lingüística pel període 2017-2018, que descriu els criteris generals de política lingüística dels territoris de parla catalana i estableix un detallat pla de treball estructurat en quatre eixos: normalització, multilingüisme, coordinació i projecció.

El Pla de Política Lingüística

Aquest document comprén la segona actualització del Pla de Política Lingüística, elaborat pels representants de la Comissió de Llengua i aprovat pel Consell General de la Xarxa Vives d’Universitats el 28 de febrer de 2012, constituint el primer pla d’aquestes característiques aprovat a nivell interuniversitari a la regió Vives.

El pla té com a objectius la promoció del català i la millora de la qualitat lingüística; la formació lingüística per a la comunitat universitària; l’establiment de terminologia i nomenclatures universitàries; el foment del multilingüisme; la consolidació d’un espai d’intercanvi, de coordinació i de gestió de projectes; la formació permanent per tècnics lingüístics; el compromís cívic respecte de la llengua; la relació amb altres institucions de l’àmbit lingüístic; la projecció de l’activitat dels Serveis Lingüístics Universitaris i de la Xarxa Vives i la projecció internacional de la llengua.