La Universitat Miguel Hernández d’Elx acollirà la Lliga de Debat 2018

 

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma-.26/06/2017-. Elx es convertirà el proper mes d’abril en la capital del diàleg. La Universitat Miguel Hernández d’Elx serà la seu amfitriona de la Lliga de Debat 2018 de la Xarxa Vives. En ella, diversos equips d’estudiants dels territoris de parla catalana s’enfrontaran dialècticament sobre un tema polèmic i d’actualitat durant dues setmanes.

En aquesta propera edició, i com a novetat, les fases finals de la Lliga de Debat Universitària i la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat es dividiran en dues setmanes separades a mitjans del mes d’abril, en comptes de la setmana única que fins ara havia englobat les dues competicions.

La cinquena edició de la competició de dialèctica adreçada a l’estudiantat de 4t d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) tindrà lloc al campus il·licità de l’11 al 13 d’abril de 2018. Els estudiants que participen hauran d’argumentar al voltant de la qüestió: L’humor té límits?, un tema proposat per un dels centres participants a la darrera edició.

D’altra banda, la competició universitària tindrà lloc del 16 al 20 d’abril, i en aquest cas els estudiants universitaris debatran sobre si “És occident responsable del sorgiment de l’Estat Islàmic?”, en aquest cas un tema escollit entre els participants de la darrera edició.

En els debats, configurats per exposar i debatre arguments, demostrar les habilitats d’oratòria i fer preguntes a l’equip contrari, caldrà dominar les posicions a favor i en contra respecte de la qüestió plantejada, atès que els equips no sabran quina postura els correspon fins pocs minuts abans de començar cada debat.

Xifres rècord en 2017

La final de la Lliga de Debat 2017, que va tenir lloc a la Universitat Pompeu Fabra el passat mes d’abril, va comptar amb més equips participants que mai. En total, més d’un miler d’estudiants provinents de més de 100 centres dels territoris de parla catalana van consolidar les xifres de participació a les fases locals prèvies.