Xavier Gil Mur, nou president de la Xarxa Vives d’Universitats

  • El rector de la Universitat Internacional de Catalunya ocuparà el càrrec els sis propers mesos.

02.10.2018.- El rector de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), Xavier Gil Mur, ha estat nomenat president de la Xarxa Vives d’Universitats, d’acord amb el calendari de rotació semestral de presidències de la institució. Gil substitueix així al rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Jesús Pastor Ciurana.

Al programa d’activitats que tindrà lloc sota la presidència de Xavier Gil destaca la publicació d’11 guies amb recursos docents per ajudar al professorat de diferents disciplines a incorporar la perspectiva de gènere en la docència universitària, i l’arrancada de la primera edició pilot del curs interuniversitari ETHERIA, adreçat als estudiants dels programes sènior de les universitats. Es realitzaran així mateix diversos tallers formatius i trobades sectorials Fòrum Vives en els àmbits de llengua (voluntariat lingüístic, aplicació de la nova gramàtica i ortografia del IEC), universitats saludables (definició estratègica de model de campus saludable universitari), igualtat de gènere, programes sènior, estudiants i gestió de la cultura a la universitat. També tindrà lloc la IX edició del Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, organitzat conjuntament amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Institut Ramon Llull.

El nou president ha estat director de l’Escola Tècnica d’Enginyeria Industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya on també ha ocupat els càrrecs de vicerector d’Investigació i més endavant, vicerector de Política Científica. Així mateix, ha estat membre de la Comissió Executiva de la Sectorial I+D en representació dels vicerectors de recerca de les universitats catalanes. A més, ha ocupat el càrrec de comissionat de la Generalitat de Catalunya per al desenvolupament del Campus Diagonla-Besòs. Des d’octubre de 2015 és rector de UIC Barcelona.

Completen la presidència de la Xarxa Vives d’Universitats, Eva Alcón Soler (vicepresidenta II i rectora de la Universitat Jaume I), Eva Perea Muñoz (vicepresidenta III i rectora de la Universitat Abat Oliba CEU ) i Jesús Pastor Ciurana (vicepresident IV i rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx).