L’equip de l’Institut La Plana de Vic guanya a la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

Institut-La-Plana-guanya-Lliga-de-debats
  • La fase local ha aplegat la participació de 10 equips
  • L’equip guanyador representarà la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya a la fase final de la Xarxa Vives.
  • La fase final tindrà lloc a la Universitat Abat Oliba CEU del 3 al 5 d’abril.

 

21.01.2019.- Un total de 10 equips de 7 centres han participat en la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat celebrada els dies 17 i 18 de gener a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Els equips han estat formats per estudiants de 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat d’edats compreses entre 15 i 18 anys que, durant els dos dies que ha durat aquesta fase classificatòria de la competició, han debatut al voltant del tema «Calen les fronteres entre països?», aportant arguments a favor i en contra.

Els equips de Vedruna Escorial, Institut la Plana, Institut de Vic, INS Lluís de Peguera, Institut El Til·ler, Institut del Voltreganès i Institut Llavaneres han sigut els participants. L’Institut La Plana (Vic) i El Til·ler (Les Franqueses del Vallès) han disputat el debat final d’aquesta primera fase de la Lliga i finalment el primer d’ells s’ha imposat. L’equip guanyador, format per Brais Acevedo, Yusra El Fakiri, Andrea Crisan, Harmanpreet Kaur i Anass Arrahi, amb Mònica Herrera com a capitana, representarà la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc a la Universitat Abat Oliba CEU del 3 al 5 d’abril.

L’activitat, que organitza la Xarxa Vives des de l’any 2014, permet als estudiants de secundària i batxillerat millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.