Enric Valor, 100 anys d’un mestre de la narrativa i de la filologia

Castelló, Barcelona, Palma.- 20/04/2011.- Hi ha figures humanes que s’engrandeixen en passar el temps. En l’àmbit cultural de la regió Vives n’hem tingut molts casos, i potser un dels més importants del darrer segle siga el d’Enric Valor. Per això, en el centenari del seu naixement, la revista BUC. Universitat. Cultura. Llibres, que edita la Xarxa Vives, ret homenatge a l’escriptor de Castalla a través de la crònica «Enric Valor, un mestre de la narrativa i de la filologia» publicat en la darrera edició de la revista. L’article és obra de Jordi Colomina, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant i president de la Secció de Lexicografia de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

En aquest número de BUC, s’inclouen també una entrevista amb el director de la Divisió Teòrica de l’Institut Max Planck d’Òptica Quàntica, el manresà Ignacio Cirac, i un interessant reportatge sobre el paper de l’empreneduria a les universitats de la Xarxa. El filòsof i teòleg Jaume Balmes, del naixement del qual s’han complit 2 segles, també és protagonista d’una crònica. D’altra banda, un article de Josep Maria Vinyes analitza com les noves tecnologies digitals de la informació afecten els usos de la lectura, i un reportatge mostra les intenses relacions entre les ciutats de Castelló i Tarragona i les seues respectives universitats. A la secció Lectures de… fan les seues recomanacions editorials Joaquim M. Puyal, Purificación García i Miguel Ángel Lozano.

Així mateix, aquest número de BUC incorpora un article de reflexions sobre els nous reptes de l’edició universitària a càrrec de Montse Ayats, d’Eumo Editorial  (Universitat de Vic). Finalment, la secció El racó de Mètode es planteja què es pot fer des de la ciència i l’economia per superar la crisi actual.

La revista és editada per la Xarxa Vives d’Universitats amb periodicitat semestral i es distribueix entre el professorat de les universitats membres de la Xarxa i l’alumnat universitari, així com en llibreries dels territoris de la Xarxa. BUC es pot consultar en PDF i té una versió electrònica a la llibreria virtual www.e-buc.com, on està a l’abast del públic tota l’oferta editorial de les universitats.