Vic acull avui l’acte de cloenda del curs 2011-2012 a les universitats de la Xarxa Vives

Vic, Castelló de la Plana, Palma.- 13/07/2012.- La Universitat de Vic acollirà avui divendres, 13 de juliol un ‘acte d’homenatge universitari de la Xarxa Vives a la professora Maria Antònia Canals i Tolosa i al promotor cultural i editor Eliseu Climent.  En el marc de l’acte de cloenda del curs 2011-2012 a les universitats dels territoris de parla catalana, que es realitza enguany per primera vegada, Canals i Climent rebran el reconeixement de les  21 universitats de la Xarxa, a través de la imposició de la medalla d’honor de la Xarxa. La rectora de la Universitat de Girona, Ana Maria Geli, i l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, llegiran respectivament la laudatio de Canals i de Climent. L’acte es podrà seguir en directe des de www.vives.org.

Llicenciada en Ciències Exactes per la Universitat de Barcelona, Maria Antònia Canals i Tolosa (Barcelona, 1930) ha dedicat la seua vida a l’ensenyament de les matemàtiques i a la renovació pedagògica. A més de posar en marxa diversos projectes docents, ha estat cofundadora de l’Associació de Mestres Rosa Sensat i ha exercit posteriorment a les universitats Autònoma de Barcelona, Girona i Vic. Actualment és professora emèrita de la UdG i dirigeix el Gabinet de Materials i de Recerca per la Matemàtica a l’escola (GAMAR) de la UdG.

Eliseu Climent i Corberà (Llombai, Ribera Alta, 1940) s’ha destacat des dels anys 60 com a promotor cultural i editor compromès amb la cultura catalana. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, l’any 1968 va fundar Edicions Tres i Quatre. Anys més tard, Climent, va participar en la fundació d’Acció Cultural del País Valencià, i posteriorment ha impulsat el setmanari El Temps i altres iniciatives com l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa o  l’Octubre Centre de Cultura Contemporània.

A més, durant l’acte es lliuraran els premis de comunicació científica Joan Lluís Vives, corresponents a la tretzena edició de la convocatòria. Els guardons són convocats des de 1999 per la Xarxa Vives amb la col·laboració de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València.