La UPF celebra la seua Lliga interna de Debat Universitari

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.-23/01/2013.- La Universitat Pompeu Fabra celebra des del 21 fins al 24 de gener la seua Lliga interna de Debat Universitari. L’activitat està reconeguda amb un crèdit ECTS per a tots els estudiants participants, entre els quals es triaran els membres de l’equip que representarà la UPF a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives. L’equip guanyador de la competició interna serà premiat amb un viatge a Turquia.

En la competició participen 46 estudiants, que conformen un total de 16 equips. Com a membres del jurat trobem més d’una vintena de jutges entre aquests, diputats, professors i participants de lligues de debat d’altres universitats.

La competició consta d’una primera fase d’eliminatòries, formada per 4 grups, cadascún integrat per 4 equips que s’enfronten entre ells. Aquesta fase, que va començar dilluns, acaba avui dimecres i té lloc al Campus de la Ciutadella, en horari de 16 a 19 h. Demà dijous es duran a terme els quarts de final, semifinals i final. Prèviament a l’inici de la competició, els estudiants participants van realitzar un període de formació en oratòria i debat.

A més, la competició serveix com a procés de selecció per a participar a la  IX Lliga de Debat Universitari, que tindrà lloc a la Universitat de Barcelona del 8 al 12 d’abril de 2013, on es plantejarà la pregunta següent, com a tema dels debats: «El dret a l’assistència sanitària ha de ser universal?».

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.