L’equip de la Universitat Internacional de Catalunya es prepara a fons per a la Lliga de Debat

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 26/02/2013.- L’equip representant de la Universitat Internacional de Catalunya a la IX Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives es prepara a fons per a la competició. Sota la direcció dels professors Ricardo Jiménez i Marta Juanhuix, els alumnes Josep Olives, Javier Carasso i Alejandro Arraut (2n de Dret); Carolina Hayes (1er d’Humanitats i Estudis Culturals) i Claudia Invernon, Ester Conde i María Nolla (1er d’ADE-Business) s’han endinsat durant les darreres setmanes en el tema dels debats:  El dret a l’assistència sanitària ha de ser universal?

Per a preparar els debats de la competició, que tindrà lloc la setmana del 8 al 12 d’abril a la Universitat de Barcelona, l’equip ha comptat durant el primer trimestre del curs amb l’ajuda del professor Xipell, amb qui van aprendre les tècniques del debat, en sessions de dues hores cada dues setmanes. I posteriorment, els alumnes s’han assessorat amb sessions amb experts en el tema de debat. En aquesta línia, el 24 de gener passat, el ponent va ser el Dr. Nicolás Ramírez, metge psiquiatre de l’Hospital Sant Rafael de Barcelona i cap clínic de la Unitat Integrada de Psiquiatria d’Adults (UIPA), que va parlar des del punt de vista sanitari. Des d’un punt de vista jurídic, el professor de Dret Administratiu de la Facultat de Ciències Jurídiques i Polítiques de la UIC, José Ignacio del Cacho, va donar una altra sessió recentment.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.