Els resultats del programa POCTEFA Cultur Pro, al docuweb «Frontera, territori d’oportunitats»

bvjlv

Girona, Perpinyà, Lleida.- 19/11/2013.- Un any després del tancament del programa POCTEFA Cultur Pro, la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) ha publicat el docuweb Frontera, territori d’oportunitats, que incorpora els resultats dels projectes desenvolupats en el marc del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA) durant els darrers anys. En el cas de Cultur Pro, es destaca l’aportació de formació lingüística a més de 1.000 professionals d’ambdós costats de la frontera entre 2009 i 2012.

El programa POCTEFA Cultur Pro va ser un projecte de formació concebut per reforçar la integració transfronterera, en el marc de la política regional comunitària de la Unió Europea. Impulsat per la Universitat de Girona (cap de files), la Universitat de Perpinyà Via Domitia, la Universitat de Lleida, i la Xarxa Vives d’Universitats, el projecte s’inicia el 2009 i va finalitzar oficialment el 25 de setembre de 2012. En el marc de Cultur Pro es van desenvolupar cursos de català i de francès, trobades transfrontereres i un projecte de parelles lingüístiques, a més d’un web de formació d’utilitat per a estudiants, professionals i empresaris d’ambdós costats de la frontera.