L’equip «Reptorica» guanya la segona edició de la lliga de debat de la UPF

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 10.01.2014.- «Internet ens ha fet més lliures». Aquest era el tema que van haver de discutir els dos equips finalistes de la segona lliga de debat interna de la Universitat Pompeu Fabra (UPF): «Reptorica», que es va proclamar guanyador, hi va argumentar una posició a favor, i el seu rival, «Trifàsic», en contra.

La final de la Lliga interna de la UPF, molt igualada, va tenir lloc el  23 de gener a la tarda al campus de la Ciutadella, com a culminació d’un calendari de dos dies de formació i tres dies d’intensa competició. 20 equips inscrits, amb un total de 65 participants, i 40 debats celebrats, és el balanç d’aquesta activitat, que pretén fomentar les tècniques de debat i d’oratòria entre tots els estudiants de la Universitat.

Sis debats va haver d’afrontar els dos equips per arribar a la final, tant el guanyador «Reptorica», format per Santi Ramos, Odin Costa i Aldo Mencucci, com «Trifàsic», amb Adrià Reyes, Estefania Molina i Roger Manau. El premi que s’emporten els vencedors, per gentilesa del RACC Automòbil Club, és de tres carnets de conduir (teòrica més vint practiques).

D’altra banda, Júlia Molina, de l’equip «Àgora», va ser considerada com a millor orador de la competició.

El jurat de la final va estar format per Rocío Martínez-Sampere, graduada en Economia per la UPF, economista i diputada al Parlament de Catalunya; Alfred Picó, periodista i escriptor (acaba de publicar El mètode Picó per parlar en públic) i tres docents de la UPF: Marc Santjaume, delegat dels estuidants, i Victòria Alsina, professora d’Oratòria (ambdós del Departament de Ciències Polítiques i Socials) i Alberto Nodar (Departament d’Humanitats), expert en filologia clàssica.

De la lliga de debat interna de la UPF sorgiran els quatre oradors que participaran a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives (que la UPF ja va guanyar ara fa dos anys), la desena edició de la qual tindrà lloc entre el 31 de març i el 4 d’abril a la Univerita de Girona. Les intervencions fetes al llarg d’aquests dies de debat a la Universitat, l’interès mostrat en la carta de motivació requerida per participar, o haver intervingut en català durant la Lliga seran alguns dels aspectes que es tindran en compte per a la selecció final. L’equilibri i sinergies necessaris entre els membres de l’equip representant, i el perfil més adequat en funció del tema escollit per la Xarxa Vives també es consideraran.