Rafa Xambó canta «T’estimo tant. Sonets de Shakespeare» en el marc del XX aniversari de la Xarxa

València, Barcelona, Palma.- 18/02/2014.- La Universitat Politècnica de València (UPV) ofereix dijous 20 de febrer l’espectacle T’estimo tant. Sonets de Shakespeare en el marc del programa commemoratiu del vintè aniversari de la Xarxa Vives. En l’actuació, que tindrà lloc a l’Auditori Alfons Roig (Facultat de Belles Arts) a les 19 h, en el qual Rafa Xambó presentarà 12 sonets d’amor escrits per Shakespeare, en la versió catalana del poeta de Lleida Txema Martínez –Premi Jordi Domènech de Traducció de Poesia 2010 (el sonet 71 amb la col·laboració de Pere Rovira)–, que amb la seua traducció, ens ofereix un Shakespeare fresc, jove i genial.

Es tracta de 12 mirades a la passió amorosa, carnal i espiritual, que es fan vives i sorprenen l’oient, en les quals canta l’amor adult que coneix les delícies de la carn, l’horror i les angoixes de la pèrdua, a més de les diverses formes de l’experiència amorosa, sense els prejudicis de la indústria de l’entreteniment de masses. El format de l’espectacle, amb piano –Salva Vázquez–, violoncel –Matthieu Saglio– i veu i guitarra –Rafa Xambó–, contribueix a fer de l’experiència de l’escolta una vivència intensa que combina el bo i millor del format de trio clàssic amb els accents del jazz i el rerefons de la cançó popular contemporània.

Rafa Xambó és un cantautor valencià de llarg recorregut. Va formar part de la segona generació del moviment de la Nova Cançó. L’any 1974 va guanyar el Primer Premi del Festival de Noves Veus (Sabadell). Després de dècades de silenci musical en què es va dedicar a exercir de professor universitari, va tornar amb un repertori nou, i ha publicat fins ara els discos següents: 7 acústics (2002), elegit per la crítica com un dels millors discos de cançó d’autor; Dies oberts (2003), en el qual inclou alguns poemes de Miquel Martí i Pol; Cançons de la memòria de trista (2006), que inclou poemes de Txema Martínez i de Marc Granell i que va rebre el Premi Ovidi Montllor en la modalitat de millor disc de cançó d’autor; Andanes (2010), que va rebre dos premis Ovidi Montllor, en la modalitat de millor disc de cançó d’autor i en la modalitat de millor lletra pel tema A Glasgow. I finalment, l’any 2013 va publicar el seu cinquè disc, amb els poemes de Shakespeare: T’estimo tant. Sonets de Shakespeare.

L’edició del CD ha comptat amb el patrocini o el suport de la UPV, la Universitat d’Alacant, el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, la Universitat Jaume I, la Mancomunitat de la Valldigna, la Casa de Cultura d’Almussafes, l’Ajuntament de Muro, l’Ajuntament de Burjassot i l’Ajuntament de Sueca.