Francesc Xavier Grau, nou vicepresident I de la Xarxa Vives d’Universitats

València, Barcelona, Palma.- 17/02/2016.- El Consell General de la Xarxa Vives d’Universitats, reunit el passat 12 de febrer a la Universitat Politècnica de València, va elegir com a nou vicepresident I l’exrector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Francesc Xavier Grau. D’aquesta manera, Grau substitueix a Joan Viñas i Sala, qui ocupava el càrrec des de juliol de 2011.

Grau és catedràtic de Mecànica de Fluids a l’Escola Tènica Superior d’Enginyeria Química de la URV, universitat de la qual va ser rector des de juny de 2006 fins a juny de 2014, i va ser president de torn de la Xarxa entre desembre de 2007 i juny de 2008. Així mateix, i de manera vinculada a la responsabilitat de rector, ha presidit la Fundació URV, el Parc Científic del Turisme i l’Oci, la Fundació de l’Observatori del Turisme, el Parc de la Indústria Enològica VITEC, l’Associació Pol de Coneixement Catalunya Sud i l’Associació Mesa Socio-econòmica del Camp de Tarragona i ha estat vicepresident del Centre Tecnològic de la Química de Catalunya, del Centre Tecnològic de la Nutrició i la Salut, dels Instituts Catalans d’Investigació Química, d’Arqueologia Clàssica, de Paleoecologia Humana i Evolució Social, i d’Investigació Sanitària Pere Virgili i també del Parc Científic i Tecnològic de Tarragona.

El nou vicepresident I de la Xarxa ha participat també activament en l’establiment de programes de formació sobre temes científics, adreçats al públic en general i particularment als nens i als joves. Ha estat implicat en les relacions entre universitat i societat i entre indústria i societat, com a coordinador del Panell Públic Assessor de Dow a Tarragona.