L’Institut Ernest Lluch representarà la UPF a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Barcelona, València, Palma-.28/02/2017-. L’Institut Ernest Lluch ha estat el centre guanyador de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat a la Universitat Pompeu Fabra, que ha tingut lloc el 23 i 24 de febrer al campus universitari.

Els integrants de l’equip campió, Barend Buesink, Pere Patón, Ana Albitar, Hans Huang, Raúl López i Imma Morente (capitana i tutora), representaran la UPF a la final absoluta de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 27 al 29 d’abril a la universitat catalana.

L’Institut Ernest Lluch (a favor) es va imposar a l’Escola Súnion (en contra) en una final igualada disputada el 24 de febrer per la vesprada.

El jurat de la final va estar format per Rafel Vives, actor i presentador del programa de TV3 Ja t’ho faràs; Alberto Carrio, professor de filosofia del dret de la UPF; Pablo Pareja, professor del Departament de Dret i delegat del rector pels estudiants, i Sergi Lostao i Berta Solé, caps de jurat de tota la lliga.

Els dinou centres que han participat en la fase local al campus de la UPF han estat : Aula Escola Europea, Col·legi Canigó, Col·legi Sagrada Família (guanyador de l’edició del 2016), Daina-isard SCCL, Escola BetàniaPatmos, EScola Pia de Calella, Escola Virolai (guanyadora de l’edició del 2015), Fundació Llor, INS Galileo Galilei, INS Torre de Malla, INS l’Estatut, Institut Bruguers, Institut Castellbisbal, Institut Ernest Lluch, Institut el Cairat, Institut Nicolau Copèrnic, Lycée Français de Gavà-Bon Soleil, Súnion i Taller Ginebró.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat permet als estudiants treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip generen un espai de formació i aprenentatge excepcional per a aquests futurs professionals.