2023

 • XXII Trobada de Voluntariat Lingüístic Universitari
  Aran Hostel, 26/10/2023 - 29/10/2023

  La trobada de Voluntariat pretén dinamitzar els contactes entre el Voluntariat Lingüístic de les universitats de la Xarxa Vives, conèixer els diferents territoris i les realitats sociolingüístiques de la Regió Vives, conèixer la política lingüística en territoris fronterers com la Val d’Aran, complementar la formació interdisciplinària dels estudiants universitaris i crear vincles de col·laboració amb entitats que promouen la llengua pròpia.

  Aquesta edició, la trobada te lloc del 26 al 29 d’octubre a Salardú (la Vall d’Aran)

  Consulta el programa.

 • II Trobada de Serveis Lingüístics i Serveis de Publicacions de la Xarxa Vives
  Castell de Falset, 04/05/2023 - 05/05/2023

  Els dies 4 i 5 de maig tindrà lloc a Falset, la II Trobada de Serveis Lingüístics i Serveis de Publicacions de la Xarxa Vives d’Universitats.

  L’activitat es planteja com una trobada d’intercanvi d’informació i detecció de bones pràctiques entre els responsables de la gestió lingüística i la gestió editorial de les universitats de la Xarxa Vives. Els objectius de la trobada són:
  1. Facilitar un espai per conèixer i compartir interessos des de l’actuació que desenvolupen els serveis lingüístics i els serveis de publicacions i editorials. tant per separat com de manera conjunta, en relació amb les publicacions universitàries en català.
  2. Oferir un marc per valorar necessitats i oportunitats sobre iniciatives i bones pràctiques en la publicació universitària en català.
  Consulta el programa
 • XXI Trobada del Voluntariat Lingüístic Universitari
  Universitat Politècnica de València. Campus d’Alcoi, 24/03/2023 - 26/03/2023

  La Xarxa Vives d’Universitats, per mitjà de la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València, organitza la Trobada de primavera del Voluntariat Lingüístic Universitari, en el marc de la Jornada de Sociolingüística d’Alcoi, per impulsar la participació dels voluntaris lingüístics en aquesta jornada de debat sobre l’ús del valencià i alhora potenciar la formació i les relacions interuniversitàries durant tot el curs acadèmic.

  Consulta el programa

 • Fòrum Vives Sistema d'indicadors de Política Lingüística Universitària
  Telepresencial, 22/02/2023

  El proper 22 de febrer tindrà lloc en format telepresencial, Fòrum Vives Sistema d’indicadors de Política Lingüística Universitària. L’objectiu de la jornada és disposar d’un sistema d’indicadors complet i coherent que permeta obtenir una diagnosi acurada de la situació actual del català a la universitat, per tal de poder desenvolupar, a partir de dades objectives, actuacions justes i equilibrades en un context divers, complex i en contínua transformació. Aquests indicadors volen ser l’eina de referència per a l’impuls −i l’avaluació− de la política lingüística universitària dels propers anys.

  Més informació

  2022

 • XX Trobada Fòrum Vives del Voluntariat Lingüístic Universitari
  Vilanova de la Sau, 10/11/2022 - 13/11/2022

  Els objectius d’aquesta trobada són dinamitzar els contactes entre el Voluntariat Lingüístic de totes les universitats de la Xarxa Vives, enfortir els vincles entre els estudiants de prop i de lluny, conéixer una part del territori rica en natura, esdeveniments històrics i personatges literaris, i treballar i debatre sobre la creació i el consum de cultura catalana dins i fora de l’àmbit universitari.

  Consulta el programa.

  2021

 • Fòrum Vives Objectius 2025 de Política Lingüística Universitària
  Universitat de València. Auditori Joan Plaça – Jardí Botànic, 25/11/2021 - 26/11/2021

  Aquest Fòrum Vives se centrarà a analitzar quina ha de ser l’agenda 2025 de la política lingüística de les universitats de la Xarxa Vives i la importància de compartir idees i estratègies per enfortir l’ús del català com a llengua acadèmica en l’espai complex i divers de la Xarxa. Està previst que hi participen vicerectors i vicerectores de Política Lingüística, caps dels serveis lingüístics universitaris, responsables de política lingüística de les administracions públiques, però també de la política universitària i de recerca de les administracions públiques, i gestors de la política lingüística en general.

  Consulta el programa i les conclusions.

  2020

 • Trobada Fòrum Vives de Serveis Lingüístics Universitaris
  Telepresencial, 09/11/2020 - 11/11/2020

  Trobada adreçada al Serveis Lingüístics Universitaris amb l’objectiu d’analitzar i debatre els resultats dels informes de la col·lecció “Impacte de la política lingüística en l’educació superior”.

  La reunió es realitzarà en format virtual.
  Programa.

  2019

 • Jornada Fòrum Vives de Diversitat Lingüística. Programa pilot CELRoM - Diversitat lingüística a l'aula
  Universitat Jaume I. Escola de Doctorat, 04/12/2019

  La Universitat Jaume I acull la reunió dels representants dels centres educatius participants al programa CELRoM, programa pilot de la Xarxa Vives sobre la diversitat lingüística a l’aula.

  Els objectius de la jornada són:

  • Introduir els principis de la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries (CELRoM) del Consell d’Europa.
  • Informar sobre el projecte ECCA (European Charter Classroom Activities) de la Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística.
  • Conéixer quins són els nostres drets lingüístics i com ens defineixen i ens identifiquen.
  • Debatre sobre les oportunitats i les responsabilitats de futur que tenim com a parlants.
  • Compartir els treballs realitzats (unitats didàctiques i vídeos) per part de cada centre participant en el programa pilot CELRoM.

  Programa

 • XIX Trobada de Voluntariat Lingüístic
  Alberg Pau Casals-Canigó, 25/10/2019 - 28/10/2019

  Els objectius de la Trobada són dinamitzar els contactes entre el Voluntariat Lingüístic de les universitats de la Xarxa Vives, conèixer una de les nostres contrades més emblemàtiques i debatre sobre les polítiques lingüístiques dins i fora de l’àmbit universitari.

   

  Programa

  2018

 • Jornada sobre el model de llengua per a les universitats d'acord amb la GIEC
  Universitat Internacional de Catalunya, 16/11/2018

  La Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans de 2016 ofereix una visió de la llengua força diferent de la que s’havia ofert fins ara. El propòsit d’aquest Fòrum Vives, doncs, no és altre que convertir-se en un punt de trobada en què els professionals de la llengua de les universitats de la Xarxa puguin familiaritzar-se, mitjançant diversos tallers eminentment pràctics, amb les novetats
  que haurien de guiar l’actualització dels diferents manuals d’estil universitaris.

  Programa

  Galeria d’imatges