2022

 • XX Trobada Fòrum Vives del Voluntariat Lingüístic Universitari
  Vilanova de la Sau, 10/11/2022 - 13/11/2022

  Els objectius d’aquesta trobada són dinamitzar els contactes entre el Voluntariat Lingüístic de totes les universitats de la Xarxa Vives, enfortir els vincles entre els estudiants de prop i de lluny, conéixer una part del territori rica en natura, esdeveniments històrics i personatges literaris, i treballar i debatre sobre la creació i el consum de cultura catalana dins i fora de l’àmbit universitari.

  Consulta el programa.

  2021

 • Fòrum Vives Objectius 2025 de Política Lingüística Universitària
  Universitat de València. Auditori Joan Plaça – Jardí Botànic, 25/11/2021 - 26/11/2021

  Aquest Fòrum Vives se centrarà a analitzar quina ha de ser l’agenda 2025 de la política lingüística de les universitats de la Xarxa Vives i la importància de compartir idees i estratègies per enfortir l’ús del català com a llengua acadèmica en l’espai complex i divers de la Xarxa. Està previst que hi participen vicerectors i vicerectores de Política Lingüística, caps dels serveis lingüístics universitaris, responsables de política lingüística de les administracions públiques, però també de la política universitària i de recerca de les administracions públiques, i gestors de la política lingüística en general.

  Consulta el programa i les conclusions.

  2020

 • Trobada Fòrum Vives de Serveis Lingüístics Universitaris
  Telepresencial, 09/11/2020 - 11/11/2020

  Trobada adreçada al Serveis Lingüístics Universitaris amb l’objectiu d’analitzar i debatre els resultats dels informes de la col·lecció “Impacte de la política lingüística en l’educació superior”.

  La reunió es realitzarà en format virtual.
  Programa.

  2019

 • Jornada Fòrum Vives de Diversitat Lingüística. Programa pilot CELRoM - Diversitat lingüística a l'aula
  Universitat Jaume I. Escola de Doctorat, 04/12/2019

  La Universitat Jaume I acull la reunió dels representants dels centres educatius participants al programa CELRoM, programa pilot de la Xarxa Vives sobre la diversitat lingüística a l’aula.

  Els objectius de la jornada són:

  • Introduir els principis de la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries (CELRoM) del Consell d’Europa.
  • Informar sobre el projecte ECCA (European Charter Classroom Activities) de la Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística.
  • Conéixer quins són els nostres drets lingüístics i com ens defineixen i ens identifiquen.
  • Debatre sobre les oportunitats i les responsabilitats de futur que tenim com a parlants.
  • Compartir els treballs realitzats (unitats didàctiques i vídeos) per part de cada centre participant en el programa pilot CELRoM.

  Programa

 • XIX Trobada de Voluntariat Lingüístic
  Alberg Pau Casals-Canigó, 25/10/2019 - 28/10/2019

  Els objectius de la Trobada són dinamitzar els contactes entre el Voluntariat Lingüístic de les universitats de la Xarxa Vives, conèixer una de les nostres contrades més emblemàtiques i debatre sobre les polítiques lingüístiques dins i fora de l’àmbit universitari.

   

  Programa

  2018

 • Jornada sobre el model de llengua per a les universitats d'acord amb la GIEC
  Universitat Internacional de Catalunya, 16/11/2018

  La Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans de 2016 ofereix una visió de la llengua força diferent de la que s’havia ofert fins ara. El propòsit d’aquest Fòrum Vives, doncs, no és altre que convertir-se en un punt de trobada en què els professionals de la llengua de les universitats de la Xarxa puguin familiaritzar-se, mitjançant diversos tallers eminentment pràctics, amb les novetats
  que haurien de guiar l’actualització dels diferents manuals d’estil universitaris.

  Programa

  Galeria d’imatges

   

 • XVIII Trobada del voluntariat lingüístic universitari
  Biar, 25/10/2018 - 28/10/2018

  La localitat de Biar serà seu del 25 al 28 d’octubre de la XVIII Trobada del Voluntariat Lingüístic Universitari, que comptarà amb la participació de més de 70 voluntaris lingüístics provinents de diferents universitats del nostre territori. Organitzada pel Servei de Llengües de la Universitat Politècnica de València i la Xarxa Vives d’Universitats, es tracta d’una iniciativa desenvolupada en el marc de les activitats «Fòrum Vives».

  Programa

  Galeria d’imatges

 • Trobada de Serveis Lingüístics i Serveis de Publicacions de la Xarxa Vives
  Universitat d’Alacant, 23/05/2018 - 24/05/2018

  Els objectius de la trobada són:

  1. Facilitar un espai per conéixer i compartir interessos des de l’actuació que desenvolupen els Serveis Lingüístics i els Serveis de Publicacions i Editorials, tant per separat com de manera conjunta, en relació a les publicacions universitàries en català.
  2. Oferir un marc per valorar necessitats i oportunitats sobre iniciatives i/o bones pràctiques en la publicació universitària en català.

  Programa

   

  2017

 • XX Trobada de Serveis Lingüístics Universitaris (SLU)
  Universitat Rovira i Virgili, 19/10/2017 - 20/10/2017

  Els objectius de la trobada són:

  1. Reflexionar sobre la situació sociolingüística a les universitats de la Xarxa Vives i els reptes de promoure-hi el català i l’anglès a la docència.
  2. Posar en comú i analitzar les experiències de planificació lingüística que pretenen incidir en els usos docents universitaris.
  3. Concloure les característiques que haurien de tenir els projectes de planificació per promoure efectivament els canvis desitjats en els usos lingüístics docents.

  Programa

  Conclusions

  Galeria d’imatges

   

  2015

 • I Jornada sobre intercomprensió lingüística en l’educació superior
  Universitat de Barcelona, 01/12/2015

  Programa

  Vídeos