UAB i UPF disputaran a les 13 h la final de la VIII Lliga de Debat Universitari

Vic, Castelló de la Plana, Palma. 20/04/2012.- La VIII Lliga de Debat Universitari ja té finalistes. Els equips de les universitats Autònoma de Barcelona i Pompeu Fabra s’han imposat a les semifinals, respectivament, als equips de les universitats d’Alacant i Internacional de Catalunya. UAB i UPF s’enfrontaran a la final, que tindrà lloc a les 13 h d’avui divendres a la sala Mercè Torrents de la Universitat de Vic. Com tots els debats de la competició, la final es podrà seguir en directe i a través de Twitter (amb l’etiqueta #lligadedebat).

Durant la competició, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Internacional de Catalunya han estat els millors equips del grup A, mentre que els equips de la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat d’Alacant han estat els millors del grup B. La competició ha comptat amb la participació d’equips d’estudiants de 9 universitats –d’Alacant, Barcelona, Autònoma de Barcelona, Internacional de Catalunya, Jaume I, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Pompeu Fabra i Vic.- que han debatut sobre el tema Els indignats, un nou corrent de pensament?. A continuació dels debats semifinals es realitzarà el sorteig de posicions per al debat de la final, que tindrà lloc a les 13 h.

El jurat d’honor de la final serà presidit per Jordi Montaña, president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Vic, i estarà compost per Manuel Camós, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona; Gerard Guiu, cap del gabinet de Presidència del FC Barcelona; el periodista Albert Om i la vicepresidenta de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, Gemma Rigau. La metgessa Anna Albó i el periodista Pere Rostoll, caps de jutges de la competició, completen el jurat.

El premi per a l’equip guanyador de la Lliga serà de 2.500 euros. L’organització ha previst guardons honorífics per a l’equip subcampió, el millor orador de la competició i el millor equip, triat per votació dels participants.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. Es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluidesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.