L’Any Fuster, 12 mesos d’homenatge a l’escriptor de Sueca

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 18/12/2012.- L’any 2012 s’han complit 50 anys de la publicació de l’assaig Nosaltres els valencians i 90 del naixement del seu autor, Joan Fuster. En la seua memòria, les universitats de la Xarxa Vives han desenvolupat un seguit d’activitats que han fet del 2012 l’Any Fuster. Les universitats de ValènciaBarcelonaJaume IMiguel Hernández d’Elx i Ramon Llull han estat les organitzadores d’algunes de les accions més destacades.

La tasca investigadora i editorial de Fuster va abastar els camps de la Història, la Lingüística o la Filosofia, i l’escriptor de Sueca va esdevenir l’assagista valencià més important de les generacions posteriors a la guerra civil espanyola. Posteriorment, va ser una figura clau al País Valencià en la transició democràtica, en l’impuls de la cultura catalana.

Amb motiu de les efemèrides esmentades, als territoris de la regió Vives s’han realitzat un seguit d’activitats  com ara: exposicions, presentacions de llibres sobre Fuster, un simposi internacional sobre la figura en el temps de l’escriptor, homenatges, projecció documental, conferències i jornades i fins i tot, un club de debat amb el suggeridor títol Nosaltres, els valencians del futur.

L’any acaba però resta oberta l’exposició Nosaltres els fusterians, que es podrà visitar fins el 10 de gener a la Universitat Miguel Hernández d’Elx.