Les universitats de la Xarxa Vives treballaran conjuntament en una proposta sobre el Suplement Europeu al Títol

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 03/10/2013.- La Universitat Jaume I (UJI) ha acollit avui dijous un seminari amb el títol Implementació del Suplement Europeu al Títol (SET) a la regió Vives (vegeu el programa i la documentació de la sessió), en el marc del Fòrum Vives. Amb participació de representants de les universitats dels territoris de parla catalana, la jornada ha analitzat el context actual i l’aplicació pràctica del SET a les institucions d’educació superior membres de la Xarxa. Entre les conclusions del seminari, destaca l’acord de les universitats per treballar conjuntament en una proposta sobre el SET que s’elevarà al Ministeri d’Educació espanyol per tal d’establir unes directrius que permeten una gestió simplificada.

Pilar Garcia, vicerectora d’Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa de l’UJI, ha obert el seminari. A continuació ha tingut lloc una taula rodona moderada per M. Carmen Falomir, de l’UJI, amb les intervencions de Miquel Nicolau, de la Universitat d’Andorra; Carles Pérez, de la Universitat d’Alacant; J. Antoni Claver, de la Universitat Politècnica de València i Alfons Esteve, de la Universitat de València. Finalment, Falomir ha exposat les principals conclusions del seminari.

El Suplement Europeu al Títol (SET) és un document que acompanya al títol universitari oficial amb la informació unificada dels estudis d’una persona. És un model de document que conté tota la informació sobre els estudis: el contingut, les competències, les qualificacions, les pràctiques externes, etc. El SET garanteix que tot allò de què s’ha avaluat cursant el grau tindrà la mateixa validesa a qualsevol altre país de l’EEES. El SET ha d’incloure la informació següent: les dades de l’estudiant, la informació de la titulació (nivell, continguts i resultats obtinguts), la certificació del Suplement, informació sobre el sistema nacional d’educació superior i informació addicional.