La guia de «Criteris lingüístics per a textos corporatius de difusió general» es presenta a la Universitat de les Illes Balears

Palma, Castelló, Barcelona.- 13/03/2014.- La Xarxa Vives ha presentat avui dijous 13 de març a la Universitat de les Illes Balears (UIB) la guia Criteris lingüístics per a textos corporatius de difusió general, publicació elaborada en el marc del Pla de Política Lingüística de la institució, que agrupa 21 universitats dels territoris de parla catalana.

A l’acte han participat el president de la Comissió de Llengua de la Xarxa i vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d’Alacant i Jaume Carot, membre de la Comissió Permanent de la Xarxa Vives i vicerector d’Investigació i Postgrau de la UIB.

Carles Cortés ha destacat que l’obra és fruit de la demanda de diferents institucions i empreses a la Xarxa Vives: «Amb la guia que presentem no es tracta ara de substituir les guies d’estil ni els manuals de referència, ni els diccionaris o les gramàtiques normatives, sinó de cercar els mínims comuns al domini lingüístic per a aconseguir un model de llengua neutre que permeta, en determinats casos, una única versió lingüística i facilite el treball de les empreses i la comunicació a tots els usuaris vinguen d’on vinguen i tinguen el nivell de coneixements del valencià o català que tinguen».

Al seu torn, Jaume Carot ha destacat que la guia «és un exemple més de transferència del coneixement, generat a les universitats a través de la recerca, al sector empresarial i la societat en general». El vicerector ha explicat que la iniciativa «respon a una necessitat de les empreses que duen a terme la seva activitat en diferents territoris de la nostra àrea idiomàtic i, de fet, ja hi ha empreses que han adoptat la guia en la seva activitat, com ara Baleària, emblemàtica atès que uneix de manera simbòlica i física diversos dels territoris de parla catalana».