Més de 120 estudiants de 27 països interessats en els cursos intensius de català

València, Barcelona, Palma.- 16/07/2014.- Un total de 122 estudiants de 27 països que el curs 2014-2015 faran estades a la regió universitària Vives han presentat sol·licituds per a realitzar cursos intensius en llengua catalana, en el marc d’un programa coordinat per la Xarxa Vives. Aquesta oferta s’adreça a estudiants europeus i també de fora de la Unió Europea, de manera que també hi han fet arribar les seues peticions estudiants de Brasil, Xile, Colòmbia, Japó o Mèxic. Alemanya ha estat l’origen de 43 sol·licituds, seguida d’Itàlia, amb 17 estudiants interessats.

Els cursos tenen una durada de 10 dies i no requereixen cap despesa econòmica; tant la matrícula com l’allotjament són gratuïts. La Xarxa Vives compta amb un web específic amb tota la informació al respecte. Els cursos s’adrecen als estudiants matriculats a les universitats que acolliran aquestos cursos:

· Universitat de València.
· Universitat de les Illes Balears.
· Universitat de Barcelona.

Coordinat per la Xarxa Vives d’Universitats, aquest programa permet mantenir una oferta conjunta de cursos en la línia dels cursos intensius (EILC) realitzats entre 2010 i 2013 amb el finançament del Lifelong Learning Programme (LLP) de la Unió Europea.

Aquesta iniciativa pretén facilitar la inclusió de l’estudiantat internacional que realitza una estada d’estudis a la regió Vives, estimulant el seu contacte amb la llengua i la cultura local, fomentant la creació de sinèrgies tant personals com culturals, al mateix temps que millora les competències de l’alumnat en matèria lingüística.