6 cursos al Programa de Qualificació Complementària 2014-2015 a Alemanya

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 08/05/2014.- Les universitats alemanyes acolliran durant el nou curs 2014-2015 un total de 6 cursos en el marc del Programa de Qualificació Complementària, un programa d’estudis organitzat conjuntament entre la Xarxa Vives i l’Institut Ramon Llull que s’organitza en un Mòdul bàsic de llengua i cultura catalanes (150 hores) i un Mòdul especialitzat (50 hores). Aquesta iniciativa permet els estudiants alemanys universitaris completar els coneixements de la seua especialitat amb altres disciplines.

El professorat prové de les universitats d’Alacant, Rovira i Virgili, Barcelona, Vic-Central de Catalunya, València i Politècnica de Catalunya i el primer curs («El sistema comunicatiu català») començarà el proper 30 de setembre a Saarbrücken (Universitat de Saarland). Altres 4 cursos («Introducció a la traducció literària» a Bochum, «Introducció al llenguatge del patrimoni cultural» a Heidelberg, «Sociolingüística catalana: escola i joves» a Tubinga i «Arquitectura i literatura: la construcció del patrimoni artístic català segles XIX i XX» a Heidelberg) tindran lloc al mes d’octubre. Finalment, al mes de febrer tindrà lloc el darrer curs («Introducció al llenguatge periodístic»).

El Programa és una programació d’estudis organitzada conjuntament entre la Xarxa Vives i l’Institut Ramon Llull que s’organitza en un Mòdul bàsic de llengua i cultura catalanes (150 hores) i un Mòdul especialitzat (50 hores), que permet els estudiants alemanys universitaris completar els coneixements de la seua especialitat amb coneixements d’altres disciplines. El programa preveu també la realització d’estades de pràctiques dels estudiants en empreses i institucions del nostre territori, alhora que fomenta l’intercanvi de professorat per mitjà dels programes de mobilitat europea.

Durant el curs passat, des del mes de setembre de 2013 fins al febrer de 2014, professors de les universitats Autònoma de Barcelona, Alacant, Barcelona, Internacional de Catalunya, Illes Balears, Girona i Ramon Llull, impartiren també 6 mòduls a Alemanya.