La Lliga de Debat Universitària 2016 escalfa motors als campus

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 02/02/2016.- La Lliga de Debat Universitària es prepara per a la seua dotzena edició. Les fases prèvies a la competició, que tindrà lloc del 25 al 29 d’abril a la Universitat Politècnica de València, han arrencat amb força a les universitats de parla catalana.

Durant aquest mes i el vinent, els campus de la regió Vives acolliran fases internes de debats, que determinaran els equips participants a la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives. Aquestes competicions, que ja es poden veure al nostre calendari, comencen a perfilar la nova edició.

La Universitat Pompeu Fabra ja va començar ahir les eliminatòries, i durant quatre dies els inscrits debatran a les aules per veure qui viatja a València. A aquesta fase prèvia la seguiran properament les de les universitats de Barcelona, Illes Balears, Autònoma de Barcelona i Rovira i Virgili.

En aquesta nova edició, els i les estudiants que participaran en representació de les seues universitats, han d’argumentar al voltant de la qüestió «Cal demostrar uns mínims coneixements polítics per a tenir dret a vot?».

En els debats, configurats per exposar i rebatre arguments, demostrar les habilitats d’oratòria i fer preguntes a l’equip contrari, caldrà dominar les posicions a favor i en contra respecte de la qüestió plantejada, atès que els equips no sabran quina postura els correspon defensar fins pocs minuts abans de començar cada debat.