L’IES Sivera Font i el Col·legi Parroquial Sant Josep representaran la UPV i la UV a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives

València, Barcelona, Palma-.20/0272017-. El Centre Cultural la Nau i el Paranimf de la Universitat Politècnica de València han acollit aquest dissabte la darrera jornada de les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat a València, organitzada per la Xarxa Vives i Escola Valenciana.

L’IES Sivera Font ha estat el campió de la fase local a la Universitat Politècnica de València, que ha tingut lloc al Centre Cultural la Nau des del dimecres 15 de febrer fins aquest dissabte, i que ha comptat amb la participació de 3 centres (IES Pere Boïl – Manises -, Col·legi Parroquial Sant Antoni Abat – Canals-, i IES Sivera Font – Canals-).

D’una altra banda, el Col·legi Parroquial Sant Josep de Tavernes de la Valldigna ha estat guanyador de la fase local a la Universitat de València, que ha tingut lloc aquest dissabte al Paranimf de la universitat i en la que han participat 12 equips (Maria Auxiliadora –Algemesí-, IES Porçons –Aielo de Malferit-, Institut d’Educació Secundària de Bocairent –Bocairent-, Escola La Masia – Museros-, IES J. Segrelles -Albaida-, Col·legi Parroquial Sant Josep –Tavernes de la Valldigna-, IES Abastos –València-, IES Albal –Albal-, La Nostra Escola Comarcal –Picassent-, IES Maria Carbonell i Sánchez –Benetússer-, Florida Secundària –Catarroja-, IES Sedaví –Sedaví-).

La fase final eliminatòria s’ha disputat entre 40 alumnes de vuit centres docents adscrits a les dues universitats, classificats a les tres jornades de competicions anteriors. En total, 15 equips amb 75 participants adscrits a ambdues universitats han concorregut a la fase local de la Lliga.

Ambdós equips representaran la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València a la final absoluta de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, que tindrà lloc a la Universitat Pompeu Fabra del 27 al 29 d’abril.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat permet als estudiants treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip generen un espai de formació i aprenentatge excepcional per a aquests futurs professionals.