El Fòrum Vives destaca les oportunitats del català en el marc de l’escenari multilingüe europeu

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 01.11.2011.- La Universitat de Barcelona ha acollit avui dijous, 1 de desembre, una Jornada de formació de formadors sobre les experiències dels cursos intensius de llengua Erasmus (EILC), organitzada per la Xarxa Vives i la Comissió Interuniversitària de Formació en Llengua Catalana (CIFOLC) en el marc del Fòrum Vives. Entre les conclusions de la trobada s’han destacat les oportunitats que ofereix a la projecció de la llengua catalana l’actual escenari europeu d’aposta pel multilingüisme, així com la importància de la interculturalitat i la necessitat de la seua presència en els cursos EILC. A més, la jornada ha fet palès el paper de la intercomprensió lingüística i el valor del treball en xarxa de la Xarxa Vives i de la CIFOLC envers Europa i envers l’Estat espanyol.

Destinada a formadors i avaluadors en l’aprenentatge de llengües de les universitats de l’àmbit català, gallec i basc, la jornada s’emmarca en el Fòrum Vives i ha comptat amb la participació en la benvinguda de Esther Beràstegui, delegada del Vicerectorat d’Estudiants i Política Lingüística de la UB; Conxa Planas, cap dels Serveis Lingüístics de la UB, i Imma Sánchez, directora del Servei Lingüístic de la Universitat Oberta de Catalunya i secretària de la CIFOLC.

Rubén Trenzano, de la Universitat de València, ha plantejat propostes, estratègies i perspectives de futur en l’aprenentatge de llengües en el marc de les polítiques europees. Al seu torn, Enric Serra, de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha analitzat la competència intercultural dels estudiants nouvinguts. A continuació, Cristina Rodríguez, de la Universitat de Vigo, ha dissertat sobre l’experiència de les universitats de Galícia, i posteriorment Hèctor Gonzàlvez (Universitat d’Alacant) ha explicat l’experiència al País Valencià, mentre que Francisca Latorre (Universitat de les Illes Balears) ha mostrat l’experiència a les Illes i Elisenda Campmany (Universitat Pompeu Fabra) ha exposat el cas de la UPF com a exemple de les universitats de Catalunya.

Finalment, Olatz López (UB) ha fet una breu presentació de l’estudi Memòria de preexperimentació de l’e-PEL+14 als cursos EILC de la Xarxa Vives.