L’intercanvi cultural i l’opció de fer recerca a la regió Vives atreuen els estudiants alemanys

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 12/12/2011.- El Programa de Qualificació Complementària és una programació d’estudis organitzada conjuntament entre la Xarxa Vives i l’Institut Ramon Llull que s’organitza en un Mòdul bàsic de llengua i cultura catalanes (150 hores) i un Mòdul especialitzat (50 hores), que permet els estudiants alemanys universitaris completar els coneixements de la seua especialitat amb coneixements d’altres disciplines. El programa també preveu la realització d’estades de pràctiques dels estudiants en empreses i institucions del nostre territori, alhora que fomenta l’intercanvi de professorat per mitjà dels programes de mobilitat europea.

Des del mes de setembre i fins al febrer de 2012, professors de les universitats de Vic, Abat Oliba, Rovira i Virgili, Pompeu Fabra, Barcelona i Autònoma de Barcelona imparteixen els mòduls especialitzats a 5 de les universitats alemanyes participants en el projecte: Ruhr (Bochum), Heidelberg, Hamburg, Saarland (Saarbrücken) i Tübingen.

Entre el 5 de setembre i el 7 d’octubre va tenir lloc la sisena edició del Campus Universitari d’estiu de llengua i cultura catalanes emmarcat dins del Programa de Qualificació Complementària. Es van oferir un total de 8 cursos dels àmbits jurídic, de la comunicació, la política, la gestió cultural o la literatura. Entre els aspectes que més interès desperten entre l’alumnat inscrit figura la possibilitat de fer immersió lingüística (i cultural) a través de la participació en el campus universitari, l’intercanvi cultural i acadèmic amb professorat catalano parlant. Altres elements valorats són l”aprofundiment en el coneixement de la llengua i la cultura catalanes per tal d’escriure el projecte final de carrera i fer recerca a la regió Vives, juntament amb l’orientació pràctica dels cursos i el reconeixement acadèmic dels estudis de català realitzats, a través del certificat que expedeixen la universitat alemanya corresponent i l’Institut Ramon Llull.