Destacats professionals de la regió Vives, al jurat de la final de la VIII Lliga de Debat Universitari

Vic, Castelló de la Plana, Palma. – 04/04/2012.- La final de la vuitena edició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives, que tindrà lloc a la Universitat de Vic entre els dies 16 i 20 d’abril de 2012, comptarà amb destacades personalitats dels territoris de parla catalana, coneguts per la seua tasca en diferents àmbits. El jurat d’honor serà presidit per Jordi Montaña, president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Vic, i estarà compost per Manuel Camós, director de la Representació de la Unió Europea a Barcelona; Gerard Guiu, cap del gabinet de Presidència del FC Barcelona; el periodista Albert Om i la vicepresidenta de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, Gemma Rigau. La metgessa Anna Albó i el periodista Pere Rostoll, caps de jutges de la competició, completen el jurat.

El jurat haurà de valorar el debat final entre els equips que es disputaran el premi de la vuitena edició, que tractarà el tema «Els indignats: un nou corrent de pensament?».  Quant al jurat de les eliminatòries, la competició de dialèctica comptarà amb la col·laboració de Lluïsa Cotoner, doctora en Filologia Hispànica; Carles Durà, director del Centre d’Adults Joan Lluís Vives d’Ibi; Candi Espona, advocat; Pere Medina, enginyer i membre de Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica (SECOT); Josep M. Prat, president de l’Aula de la Gent Gran de Centelles; Carme Rubio, catedràtica d’Ensenyament Secundari, llicenciada en Ciències Romàniques i Ismael Vicedo, tècnic d’Escola Valenciana.

Aquesta vuitena edició comptarà amb 9 equips d’estudiants de la regió Vives, corresponents a les universitats d’Alacant, Barcelona, Autònoma de Barcelona, Internacional de Catalunya, Jaume I, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Pompeu Fabra i Vic. Com en anteriors edicions de la competició, els equips estaran formats per un màxim de 5 persones (2 oradors, 2 investigadors i 1 reserva) i un capità o portaveu que els representarà. Fins uns minuts abans de començar l’enfrontament, els equips no sabran quina posició (a favor o en contra) hauran de defensar. El jurat, format per professionals de diferents àmbits del coneixement, decidirà una vegada finalitzat el debat quina argumentació s’ha realitzat amb el màxim rigor i de la forma més convincent.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. Es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluidesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.