Compte enrere per a la IX Lliga de Debat Universitari a la Universitat de Barcelona

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 26/03/2013.- Equips d’estudiants de 12 universitats de la Xarxa Vives participaran a la novena edició de la Lliga de Debat Universitari que tindrà lloc del 8 al 12 d’abril de 2013 a la Universitat de Barcelona. L’edició d’enguany analitzarà el tema El dret a l’assistència sanitària ha de ser universal?. La competició reunirà estudiants de les universitats d’Alacant, Abat Oliba CEU, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Politècnica de Catalunya, Pompeu Fabra, Ramon Llull, Rovira i Virgili i Vic.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. Es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.