61 estudiants de 12 universitats ultimen els preparatius per a la IX Lliga de Debat

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma. – 05/04/2013.- Un total de 61 estudiants de 12 equips d’universitats de la regió Vives competiran des de dilluns a la novena edició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives, que tindrà lloc a la Universitat de Barcelona (UB) entre els dies 8 i 12 d’abril de 2013 i es podrà seguir en directe al portal de la Xarxa Vives i a Twitter, a través de l’etiqueta #lligadedebat.

La competició tractarà el tema El dret a l’assistència sanitària ha de ser universal? i els equips participants corresponen a les universitats d’Alacant, Abat Oliba CEU, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Politècnica de Catalunya, Pompeu Fabra, Ramon Llull, Rovira i Virgili i Vic. Com en anteriors edicions de la competició, els equips estaran formats per un màxim de 5 persones (2 oradors, 2 investigadors i 1 reserva) i un capità o portaveu que els representarà. Fins uns minuts abans de començar l’enfrontament, els equips no sabran quina posició (a favor o en contra) hauran de defensar. El jurat, format per professionals de diferents àmbits del coneixement, decidirà una vegada finalitzat el debat quina argumentació s’ha realitzat amb el màxim rigor i de la forma més convincent.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. Es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluidesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.