Les universitats de la regió Vives es destaquen en resultats i productivitat

València, Barcelona, Palma.- 09/07/2013.- L’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) i la Fundació BBVA han elaborat un nou rànquing (U-Ranking) de les universitats públiques a l’Estat espanyol, que classifica les institucions d’educació superior d’acord amb els seus resultats i la seua productivitat (vegeu la metodologia de l’estudi). Els resultats del treball presenten 6 universitats de la regió Vives (Barcelona (UB), València (UV), Politècnica de València (UPV), Autònoma de Barcelona (UAB), Politècnica de Catalunya (UPC) i Pompeu Fabra (UPF) entre les 8 amb millors indicadors globals (resultats+productivitat), juntament amb la Complutense de Madrid i l’Autònoma de Madrid.

Quant als resultats, entre les 10 primeres universitats del rànquing hi ha 5 de la Xarxa Vives: UB (en la posició 2), UV (3), UPV (5), UPC (9) i UAB (10). Però els millors resultats relatius es presenten en la medició de la productivitat, on hi ha 6 institucions de la Xarxa entre les 10 primeres d’una classificació liderada per la UPF, seguida de la UPC (en la posició 2), UPV (4), Illes Balears (6), UV (8) i UB (10). A més, en les posicions següents també se situen Rovira i Virgili (12), Lleida (13) i Miguel Hernández d’Elx (16).

Més informació al web del rànquing.