La Universitat d’Alacant guanya el I Campionat de carreres d’orientació de la Xarxa Vives

Alacant, Barcelona, Palma.- 07/03/2014.- L’equip de la Universitat d’Alacant (UA) s’ha imposat al I Campionat universitari de carreres d’orientació de la Xarxa Vives. La competició ha tingut lloc del 5 al 7 de març a Guardamar del Segura i Elx en el marc del programa commemoratiu del XX aniversari de la institució que agrupa 21 universitats de parla catalana. Un total de 32 estudiants de les universitats d’Alacant, Rovira i Virgili, València, Barcelona i Politècnica de València han participat al campionat, organitzat per la UA amb el patrocini de la Fundació Banc Sabadell. La iniciativa fomenta els hàbits i els valors inherents a aquesta modalitat esportiva, que entre els esportistes millor classificats en competicions internacionals compta amb estudiants de la regió universitària Vives.

L’equip guanyador està compost per Fernando Ayelo Sánchez, Miguel Ángel Martín García, Samuel Catalán García, Iván Ramal Barea, Borja Vila Sempere, Ana García Domene, Sergio Mérida Sanchis i Luisa Rico Mira. Els equips de la UPV (José Francisco Bañón Hernández, Alejandro Martínez Flor, Marta Puig Valero, Anders Yngve, Sara Asensi Bodí, José Barberà Verdugo i Ildiko Simon) i de la UV (Jesús Cutanda Sánchez, Ignacio del Arco Moreno, Gonzalo García Ruiz, Álvaro Ramos Ruiz, José Ángel Picazo Bueno, Albert Puig Alegre, Mireia Gil Martí, Niclas Gil Nieminen i Miguel Ángel Torregrosa Cabrera) han obtingut la segona i la tercera plaça, respectivament.

Des de dimecres, els esportistes universitaris han compartit la primera edició del campionat, que va tenir el seu pròleg amb una jornada sobre gestió esportiva universitària en el marc del Fòrum Vives.

El programa d’ahir dijous va començar amb el desdejuni i el trasllat a la Serra el Molar, on han tingut lloc les carreres. A les 10.30 h va començar la competició de llarga distància. Avui divendres 7, amb el mateix horari, s’ha desenvolupat la competició de mitja distància i, a primera hora de vesprada, s’han lliurat els trofeus als guanyadors en un acte que ha tingut lloc al Càmping Marjal de Guardamar.

Guardamar i Elx enceten el recorregut des del sud de la regió Vives amb la voluntat de continuïtat de la competició per altres paratges de la nostra geografia. La competició compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Guardamar del Segura i Elx, a més de la Federació de l’Esport d’Orientació de la Comunitat Valenciana, la Federació Espanyola d’Orientació, la Federació Internacional d’Orientació, el Grup Marjal i la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient de la Generalitat Valenciana.

CLASSIFICACIÓ FINAL

Classificació per equips (PDF)
1r. Universitat d’Alacant
2n. Universitat Politecnica de València
3r. Universitat de València

Llarga distància (classificació completa)
Categoria masculina
1r. Borja Vila Sempere. Universitat d’Alacant
2n. Pau Llorens Caellas. Universitat de Barcelona
3r. Alejandro Martínez Flor. Universitat Politècnica de València
Categoria femenina
1a. Luisa Rico Mira. Universitat d’Alacant
2a. Ildiko Simon. Universitat Politècnica de València
3a. Sara Asensi Bodi. Universitat Politècnica de València

Mitja distància (classificació completa)
Categoria masculina
1r. Pau Llorens Caellas. Universitat de Barcelona
2n.-Borja Vila Sempere. Universitat d’Alacant
3r. Iván Ramal Barea. Universitat d’Alacant
Categoria femenina
1a. Luisa Rico Mira. Universitat d’Alacant
2a. Sara Asensi Bodi. Universitat Politècnica de València
3a. Ildiko Simon. Universitat Politècnica de València